Ny sommerudstilling hos Galleri Sam i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Galleri Sam åbner en ny sommerudstilling, der vil være muligt at se fra den 18. juni til den 17. juli 2022.

Udstillingen åbnes den 18. juni med fernisering fra kl. 14 til 17.

Efter åbningen er udstillingen åben hver fredag, lørdag og søndag klokken 13-17 til den 17. juli. Udstillingen kan naturligvis også ses efter aftale fortæller Karin Petersen i en pressemeddelelse.

På udstillingen deltager Ingrid Villesen, Henrik Scheel Andersen og Mette Skov Mærsk med en række nye værker. Kunstnerne er til stede ved ferniseringen.

Ingrid Kathrine Villesen (f. 1944) er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi i Odense.
Ingrid er inspireret af hverdagen, dels erindringer fra barndommen i Vestjylland, dels af hverdagsbilleder, som hun først skitserer og derefter skaber sin kunst ud af. Skønt de fleste motiver er tydelige, er de ikke naturalistiske. Hun mestrer om nogen antydningens kunst, der lader beskueren finde sin egen fantasi.
Ingrid er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Vestjyllandsudstillingen, og har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer og i private samlinger i Danmark og i udlandet.

Ingrid Villesen

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse

Henrik Scheel Andersen (f. 1962) er uddannet på Silkeborg Kunstskole. Han er også uddannet som lærer, Exam. Pæd. Psyk. samt Cand. Pæd. i billedkunst.
Henrik inspireres ofte af landskabet ved Limfjorden og i Salling. Hans landskaber indeholder ikke mange mennesker. Men der er altid tegn, der viser, at mennesker har sat deres spor i naturen. Et gennemgående tema er, at naturen i vores sammenhæng er et kulturlandskab. Markfelter danner mønstre, skoven åbnes med motorsaven, så lyset kan komme og strandengens græs spirer frem, når kreaturer afgræsser den.
Henrik Scheel Andersen har i flere sammenhænge arbejdet sammen med forfatteren Knud Sørensen om at skildre landskabet omkring Limfjorden. De udgav i 2019 bogen “Horisonter” og de er lige nu aktuelle med en særudstilling på Skive Museum. Henrik er repræsenteret i en række offentlige og private samlinger.

Henrik Scheel Andersen

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse

Mette Skov Mærsk (f. 1979) er uddannet skov- og landskabsingeniør ved Københavns Universitet.
Mette har altid tegnet og malet og hun finder inspiration i den vilde natur – i billedkunsten forener hun sin store glæde og begejstring for naturen med kunsten. Hendes temaer er vores nordiske fugle, insekter samt fjeldlandskaber. Mette arbejder primært med akvarel, og arbejder ofte vådt i vådt for at opnå spontanitet og liv i værkerne. Ofte anvender hun også grafit og kul i akvarellen, for at opnå et mere råt og naturligt udtryk. På den måde kommer dyr og landskab til at fremstå mere naturtro og flygtige, sådan som vi oplever dem i naturen.
Mette har deltaget i adskillige censurerede udstillinger i Danmark.

Mette Skov Mærsk

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse