Se billederne: En søndag med masser af liv på Museumsgården Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag fra 10 til 16 kunne man på Museumsgården Karensminde komme til Havedag. Her var der maser af mulighed for at købe stauder, historiske plange og frøsorter i Boderne. Som noget nyt, solgte Mark – Billund Kommunes Museer i samarbejde med Karensmindes Venner historiske frø- og plantesorter fra egne haver. Der blev også solgt Karensminde Ale og marmelader der er lavet på Museumsgårdens bærhøst.

Der var mange der havde benyttet sig af det gode vejr for at komme en tur på Karensminde, for det summede med liv både indenfor og udenfor.

I forbindelse med havedagen, blev der kl. 11.00 åbnet den store udendørs fotoudstilling “Jorden bærer dit aftryk”. Museumsinspektør Jonas Ruskjær fortalte om projektet med fotoudstillingen. Der er 21 fotos, hvoraf de 8 er taget af Anette Svejstrup.  Mark – Billund Kommunes Museer havde på forhånd inviteret folk til at deltage i en konkurrence, hvor vinderfotoet fik en plads i udstillingen. Man skulle indsende sit foto af det, som netop udtrykker titlen “Jorden bærer dit aftryk”.

Vinderen var udenbys, og fotoet var Kolding Fjord med Skærbækværket i det fjerne.

Naturvejleder Finn Lilletorp fra Økolariet, var gæstetavler ved åbningen.  Kl. 13 viste han og Jonas Ruskjær rundt i udstillingen og fortalte om de forskellige billeder.

Selve havedagen var blevet til i et samarbejde mellem Hejnsvig, Grindsted, Vorbasse Havekreds, Karensmindes Venner og Mark-Billund Kommunes Museer.

Klik på billederne i galleriet for at se dem i stor størrelse.