Xandar Mo udstiller i MAGION

Foto: René Lind Gammelmark

Frem til den 30. juni kan du se 10 udvalgte malerier som den 39-årige Irakiske maler, Xandar Mo udstiller i forhallen i MAGION…  Faktisk kan man se 11 malerier, for i MAGION’s Café område hænger der et billede af MAGION’s facade, som Mo har malet for MAGION.

Xandar Mo foran det billede han har malet af MAGION – billedet hænger i MAGION’s Café Område. Foto: René Lind Gammelmark

Mo har netop afleveret et maleri af Grindsted Apotek til apoteker Lene Brandstrup, og et af billederne der er udstillet er blevet solgt til en fra Esbjerg.

Et billede som Xandar Mo har malet – Foto: René Lind Gammelmark

Mo samler inspiration til billederne både fra alt det han har oplevet, og de ting han ser. Han tager en del billeder med mobiltelefonen af ting han godt kan tænke sig at male, og så kigger han på billederne, og går i gang med at lave malerierne. Det tager en del tid, men Mo vil gerne have at malerierne bliver helt som han har forestillet sig.  Mo elsker at male, det gør ham i godt humør, og penslen danser nærmest over lærredet.

Malerierne afspejler hvordan Mo har det når han maler, og inspirationen til sine malerier får Mo fra livet, ting som han har møder på sin vej, og bruger også fantasien til at skabe motiverne på malerierne.

Mo fortæller at det var Yvonne fra Café Jydepotten, der den 26. november 2018 kom med et staffeli og nogle lærreder, fordi hun havde hørt at han godt kunne lide at tegne og male. Han er meget taknemmelig for at Yvonne fik ham i gang med at male, og det har også gjort at Mo på den måde har udviklet sig meget.

forrige lørdag kunne man møde Mo på Kræmmermarkedet i Grindsted, hvor han stod sammen med nogle børn og malede.

Mo har lavet flere forskellige malerier med motiver fra Grindsted, og vil gerne huskes som den der har malet disse malerier.

Du kan se flere af de ting Mo har malet på hans  facebookside  

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse