Tusindvis af trin afslutter sæsonen

Der er fuld koncentration på hver enkelt dansebevægelse - PR-Foto: Emil Agerskov

Kulturskolens danselever er på tæerne for at danse en betagende afslutningsforestilling.
Bedårende ballettrin og moderne moves. Der er noget for alle, når Billund Kulturskoles danseafdeling præsenterer sin store sæsonafslutningsforestilling på søndag 19. juni i Billund Idrætscenter. Når danserne går på scenen kl. 15.30, vil man blandt andet kunne nyde elevernes helt egen version af balletten Tornerose. Desuden kan man nyde moderne dans, hvor eleverne viser flotte koreografier og udtrykker følelser og stemninger gennem deres kropssprog skriver Billund Kulturskole i en pressemeddelelse.

 

Fællesskab og indlevelse
Der er blevet lagt mange kræfter i at skabe koreografier og øve sig op til forestillingen, og koordinator og balletlærer Julieanne McMillan glæder sig meget til den store dag. ”Det er fascinerende at opleve elevernes indlevelse i deres dans”, siger hun og fortsætter, ”Samtidig oplever vi et helt særligt sammenhold og venskab, også på tværs af alder”.

 

Populært tilbud
Da Billund Kulturskole i 2016 lancerede ballet som nyt tilbud, blev initiativet straks en succes med ca. 50 dansere den første sæson. Da der også kom moderne dans på programmet i indeværende sæson, slog elevantallet rekord, og tilmeldingen til kommende sæson 2022/23 ser mindst lige så lovende ud. Endelig har det været muligt at opbygge et velfungerende Talent Billund-hold for 10 dedikerede dansere, der har vist deres imponerende kunnen ved flere offentlige lejligheder i kommunen. For koordinator og lærer i moderne dans, Mira Lightwood, har den første sæson budt på mange inspirerende oplevelser. ”Det har været utroligt fascinerende at mærke elevernes engagement og motivation”, siger hun og uddyber, ”Det virker som om vores arbejde for at skabe trygge fællesskaber har givet pote, for eleverne har virkelig udvist både mod og kammeratskab, både i timerne og når de har optrådt.”

Danserne på Billund Kulturskole er i skarp træning forud for den store afslutningsforestilling
– PR-Foto: Emil Agerskov

Faktabox

  • Billund Kulturskole underviser i to kategorier af dans, ballet og moderne dans.
  • Man kan begynde til dans som 5-årig, og Kulturskolen har hold for både børn, unge og BalletYofa for voksne. Kulturskolens danseafdeling har desuden en Talent Billund-linje.
  • Det er nyt, at man kan gå til moderne dans på Kulturskolen, og det er elevernes første sæson.
  • Der er gratis entre afslutningsforestillingen.