Endnu en dejlig kartoffeldag

På Fynsgades Plejecenter spiste man kartofler 4 forskellige steder i bygningen. - PR-Foto: Billund Kommunes Kartoffellaug

Nogle småting var ændret, men resultatet var det samme: Alle kommunens beboere/brugere på de otte plejecentre fik serveret dejlige, nye danske kartofler til middag på Valdemarsdag den 15. juni.

Det har Billund Kommunes Kartoffellaug sørget for så længe, at medlemmerne snart ikke kan huske, hvornår det begyndte, men Oldermand Sejer Hansen har skrevet 1999 på sin gulvskrubbe, så mon ikke det kan siges at være dåbsattesten!

Det betyder, at 25-årsjubilæet nærmer sig med hastige skridt, og ja, der er medlemmer der har deltaget lige fra starten. Vennekredsene, der hjælper laugsbrødrene ude på centrene og hygger om alle, har også adskillige meget stabile deltagere.

Et så gammelt og ærværdigt laug må naturligvis have tilført ny medlemmer af og til, og i år var der hele 2 kartoffelvaskerlærlinge i gang: Per Nyhus og Aksel Lindhardt, som begge er kartoffelavlere. Og at de havde en god oplevelse, er der ingen tvivl om. Per Nyhus havde hygget sig så meget, at han var helt bekymret for, om han nu også havde bestået prøven og kunne optages som ægte laugsmedlem, men her var Kartoffelskriver Anne Eriksen slet ikke i tvivl.

Den ny kartoffelsponsor, Jens Jakobsgaard/Landsbygaarden, var for første gang med til laugets morgenparole, og om det var snapsen eller selskabet, der gjorde det, så var han helt indstillet på også at være sponsor til næste års kartoffeldag. Sorten er stadig Solist, og de er utrolig lækre på dette tidspunkt. Senere på sæsonen egner de sig godt til mos skriver Kartoffelskriver Anne Eriksen i en pressemeddelelse.

På Fynsgades plejecener spiste man kartofler 4 forskelliges teder i bygningen, og bordene var smukt pyntet, og det stegte flæsk og persillesovsen klædte kartoflerne fint.