Nu kan man overnatte i nye sheltere ved Grindsted

Der er opført nye sheltere på tre pladser ved Grindsted. Her er det de nye shelters ved Tronsøen. Foto: Billund Kommune

Hen over sommeren kan man nyde de lyse nætter i nye sheltere i Grindsted, som er fordelt på tre forskellige shelterpladser,Man kan nu sammen med sin familie og venner tage ud og overnatte i de lune og lyse sommernætter.

Syv nye sheltere er nemlig blevet opført på tre forskellige shelterpladser ved Grindsted; ved henholdsvis Morsbøl Søvej og Tronsø Parkvej og én i en skovlysning i Sønderby Plantage skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Ved alle shelters er der bordebænkesæt og små bålpladser, så der er rig mulighed for at lave et godt måltid mad ved bålet, eller blot tænde bål for hyggens skyld.

Det er selvfølgelig vigtigt, når man har bål, at man er opmærksom på, hvor tør vegetationen er omkring bålpladsen. Vær især ekstra opmærksom på bålet i de tørre sommerperioder, hvor en enkelt gnist hurtigt kan sprede sig og blive til en mindre eller større brand. Skulle uheldet være ude, er alle shelterlokationer udstyret med branddaskere, som kan bruges til at slukke vildfarende brande.

Der er ikke skraldespande placeret ved shelterpladserne, så man skal huske at tage sit skrald med hjem, så pladsen også står pænt til de næste brugere.

Bedre mulighed for mere friluftsliv
Billund Kommune har som ambition at skabe et rigt kultur- og fritidsliv i alle byer. Derfor er der vedtaget en naturstrategi, som skal forbedre muligheden for at nyde friluftslivet ved blandt andet at sørge for flere faciliteter til besøgende i naturen, hvor der er offentlige adgangsforhold og mulighed for ophold i naturen. Det er på den baggrund, at de nye sheltere er opført. 

Shelterne kræver i første omgang ingen booking. Hvis man ikke helt har modet på en overnatning under åben himmel, kan shelternes også benyttes i dagtimerne med for eksempel en picnic kurv eller til en børnefødselsdagsfest.

Man kan se den præcise placering af de nye shelterpladser på www.udinaturen.dk