Nu åbner Green Lounge – Hejnsvigs nye hæng ud-sted

Det nye Green Lounge i Hejnsvig - Foto: Billund Kommune

Onsdag den 22. juni klokken 15 indvies Hejnsvigs nye hæng ud-sted for børn og unge ”Green Lounge”.

Et samarbejde mellem KFUM Spejderne i Hejnsvig og Billund Kommune er blevet til et nyt hæng ud-sted for børn og unge i Hejnsvig. Stedet hedder “Green Lounge – naturoplukker for børn og unge i Hejnsvig”, fordi det er placeret på kanten mellem by og natur og skal åbne naturen for børn og unge.

Til åbningen vil der være korte taler fra både kommunalbestyrelsesmedlem Majbrit Rasmussen, projektlederen fra Billund Kommune samt ved Hejnsvig Skoles elevråd, som har været med til at lave et codex for, hvordan man skal opføre sig, når man bruger Green Lounge.

Der er gode muligheder for at benytte sig af noget af det forskellige grej, som er i Green Lounges grejbanker, og så er der også lidt vådt og tørt til de fremmødte.

Grejbanker og codex

Grejbankerne ved Green Lounge vil give rig mulighed for, at dagplejebørn, børnehavebørn og skolebørn kan lære noget om naturen med naturgrej som f.eks. sommerfuglenet, lupglas og bestemmelsesduge for insekter og træer.

Udover naturgrej indeholder grejbanken også forskellige spil som rundbold, kongespil og roundnet. Der er også tæpper at finde, hvis man hænger ud ved Green Lounge i de koldere tider på døgnet eller året. Man vil også kunne komme til at se film, da der bliver hængt et lærred op, og der er stikkontakter til opladning af eksempelvis telefoner eller miniprojektorer.

Elevrådet fra Hejnsvig Skole har deltaget i en workshop, hvor der skulle laves et codex til Green Lounge. Codex’et skal være med til at gøre Green Lounge til et rart og trygt sted at være, hvor der er plads til alle uden en løftet pegefinger fra voksne. Codex’et bliver også præsenteret til åbningen skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Green Lounge ligger Kirkevej 25, 7250 Hejnsvig. Projektet er støttet af Friluftsrådet, Norlys vækstpulje, Lokale og Anlægsfonden samt Billund Kommune