Trapholt kommer til Grindsted med sommerworkshop til unge

Rosa Tolnov Clausen - Foto: Johannes Romppanen

Det er lykkedes Trapholt at få de to internationalt anerkendte tekstildesignere Rosa Tolnov Clausen (DK) og Levon Kafafian (USA) til Syddanmark for at turnere med sommerworkshops i seks byer i Trekantområdet – bl.a. i Grindsted. Workshoppen, WAW – We Are Weaving, henvender sig til unge – og kombinerer vævning, bæredygtighed og identitet. WAW kommer til Unge- og Kulturhuset, Tinghusgade 9 B, 7200 Grindsted den 18.-22. juli.

I løbet af sommeren kan unge komme med på væve- og designworkshop i Kolding, Vejen, Fredericia, Grindsted, Vejle og Haderslev. Workshoppene er designet som et fem-dages program for unge (unisex – 15-25 år), der mødes hver eftermiddag i en uge, hvor de med Rosa Tolnov Clausen og Levon Kafafian bliver en del af en verden inden for håndværket vævning, design og kunstnerisk praksis. Det er gratis at deltage, da projektet er støttet af Region Syddanmark kulturpulje skriver Trapholt i en pressemeddelelse.


Bæredygtige tekstiler er fremtiden 

Tekstil og modebranchen er blandt verdens mest forurenende industrier, derfor fokuserer workshoppene på kreative tilgange til en bæredygtig tekstil fremtid. Der vil kun blive brugt genanvendte materialer, hvor deltagerne har mulighed for at transformere eksisterende beklædningsstykker. Eksempelvis kan en gammel t-shirt eller andet beklædningsstykke, der bare hænger hjemme i klædeskabet, få et fornyet udtryk.

Workshoppene vil fungere både som et rum for håndværk og socialt fællesskab. Her er plads til deltagere, der har lyst til at dykke intenst ned i vævningens univers og muligheder hver eftermiddag i hele ugen, og for dem der har lyst til at kigge forbi en enkelt eftermiddag.

De færdige projekter samt de forskellige workshops vil blive dokumenteret i et digitalt værk, der udstilles på Trapholt i efteråret 2022.

WAW – We Are Weaving. Fem-dages workshop og drop-in
Der vil være to typer workshops. Enten kan man deltage på en intensiv 5-dages workshop eller droppe ind, når det passer, og tage del i det sociale fællesskab.

5-dages workshop: Fra klokken 13-16 hver dag kan 20 unge tage del i en intensiv workshop, der løber over fem dage. I denne workshop får de unge mulighed for at få indblik i tekstildesignprocessen. I den første halvdel af ugen introducerer Levon og Rosa
forskellige konceptuelle og tekniske tilgange til tekstildesign. I den anden halvdel af ugen vil
de unge designe og skabe deres eget projekt under vejledning. 5-dages forløbet kræver tilmelding. 

Drop-in workshop: Mellem klokken 16-19 er værkstedet yderligere åbent for kortere besøg af unge, der gerne vil prøve at væve eller som bare vil hænge ud. I denne periode kan de, der er nysgerrige og har lyst få et indblik i vævning lave et mindre, hurtigt projekt, der ikke tager mere end et par timer. Der vil være en række produkteksempler, som de unge kan lave deres egen version af (under vejledning) ved at vælge farver, fibre og struktur alt efter deres smag. Der er ikke tilmelding – bare mød op og vær med.

 

Deltagelse og tilmelding
Deltagelse er gratis, da projektet er finansieret af Region Syddanmark. Tilmelding til de intense workshops foregår via link på Trapholts hjemmeside www.trapholt.dk/waw efter først til mølle-princippet.   Læs også mere her: Læs også mere her: https://trapholt.dk/waw-grindsted/


Kunstnerne

Levon Kafafian er væver og historiefortæller fra Detroit, Michigan. Med en kreativ, legende og flydende tilgang bruger Levon kostumer, genstande, ritualer og sociale sammenhænge som tråde i en konstant udviklende fortælling. Levon tilfører sine historier og tekstiler magiske og mangfoldige perspektiver, der både skuer tilbage i fortiden og ud i fremtiden. http://www.levonkafafian.com/

Levon Kafafian – Foto: Noah Elliot Morrison

Rosa Tolnov Clausen er tekstildesigner uddannet på Designskolen Kolding i 2013, og hun er for øjeblikket i gang med en Ph.d. om håndvævning på Göteborgs Universitet i Sverige. I sit kreative virke fokuserer Rosa på håndvævning, og hun har de sidste ti år skabt væverum over hele verden, hvorigennem håndværket fungerer som katalysator for fysisk, social og kreativ interaktion. http://www.rosatolnovclausen.com/

Rosa Tolnov Clausen – Johannes Romppanen

 

 

 

Foto: Johannes Romppanen