Billund forfatter har bogrelease hos Bog & Idé /Legekæden Billund i morgen

Lars Tomassen - Foto: René Lind Gammelmark

Forfatter Lars Thomassen startede allerede som 12-årig med interessen for at skrive bøger. 

Udlært grafiker
Lars er udlært grafiker hos Billund Bogtrykkeri/Billund Ugeavis og har haft samme arbejdsplads i 30 år. Han har altid haft interessen for at skrive, og allerede som 12-årig startede han med det.  Lars kommer oprindelig fra Fredericia men flyttede sammen med konen til Billund i 2003

Lars har altid godt kunne lide at skrive
Lars er lige fyldt 54-år, den 14. juni, uddannet grafiker på 30.år.  Han er udlært hos Billund Ugeavis. Lars har altid kunnet lide at skrive. Han har altid skrevet rigtig meget, alt muligt, blandt andet skrevet musiktekster i mange år. Hver eneste gang han startede med en bog som 12 – 13 årig, har han lagt det til side, fordi der var noget der var mere spændende. Det er faktisk først efter at vores børn er blevet store at jeg har kunne overskue det med at skrive bøger fortæller Lars.

Spændingsnoveller
Lars startede med at skrive 8 spændingsnoveller i 2014 , som blev til debutnovellesamlingen “Når månen titter gennem ruden” der udkom i 2015. 

Efter han skrev dem, sendte han en af novellerne ind til en konkurrence, og her vandt den og kom med i novellesamlingen Tågevals, der består af 10 kriminoveller. Samtidig stod han med 8 noveller, og Lars tænkte at det kunne være sjovt at have dem stående på hylden. Hvad mon det koster at få dem udgivet, at få lavet nogle stykker som jeg selv kan give til venner og familie tænkte Lars, der satte sig ind i hvordan man gjorde. Man kan få meget hjælp på forfattersider på facebook, og har derigennem lært mange forfattere at kende på den måde, selvudgivere i starten selvfølgelig. De fortalte mig alt mulig hvad jeg kunne gøre, og lige pludselig stod bogen på biblioteket, der havde købt bogen. Det gav mig blod på tanden og det helt startede derefter.

Julekalender
Jeg havde fortalt mine børn en historie, i december, en julekalender, da de var små. De ville have at når jeg kom hjem, så skulle jeg fortælle noget nyt. Så jeg skrev alle afsnit ned, og det blev så en bog – Mytonias Vogter, med 24 kapitler der handler om Viola og nissen Christophil og deres rejse i Mytonia. (Det blev bog nr.2)

Vesterlund Triologien
Så gik Lars i gang med hans Roman, som han udgav i 2017 (Han Kender Det Som Er I Mørket) – den blev en del af en triologi – også kaldet “Vesterlund Triologien”.  Anden del var Romanen Lad De Døde Begrave De Døde – den udkom i 2019, og den tredje der blev udgivet i 2020 med titlen Den Som Søger Skal Finde.

Ny serie 
Nu ville Lars igang med en ny serie, hvor den første bog i serien hedder: Mørket Lyver Altid – A.

Lars udgiver selv sine bøger, men lavede i 2018 en aftale med forlaget Swann i Odense, som er Danmarks største lydborgsforlag. Forlaget ville gerne udgive Lars’s bøger som lydbøger, så dem skrev han kontrakt med om lydbøger og e-bøger.  Han lavede så en kontrakt med dem om tre nye bøger, hvoraf Mørket Lyver Altid – A er den første i serien. Det er gået godt med lydbørgerne, og det har også været det der har givet Lars lyst til at skrive flere bøger. 

Stand på krimi-messen i Horsens
De sidste 5-6 år har Lars haft en stand på Krimi-messen i det gamle fængsel i Horsens, hvor han møder mange andre forfattere. Lars vil gerne fortælle en god historie – det er det der driver hans forfatterskab.

Du kan møde Lars til bogrelease hos Bog og Papir/Legekæden i Billund nu på fredag fra 16.30 til 18, hvor du kan købe Lars’s bog og få den signeret.