Det Flyvende Teater modtager tilskud fra Region Syddanmark

Det Flyvende Teater - Linda Sugataghy og Giuseppe Bonifati - PR-FOTO:Raimonda Kulikauskiene

Det Flyvende Teater får  150.000 kr. i støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje.

Dette vigtige bidrag føjes til bidraget fra andre væsentlige nationale, lokale og regionale partnere til at støtte Fly low, fly high: the 7 skies, som netop opføres i Trekantsområdets syv kommuner i festugen og til efteråret i Billund Lufthavn til gavn for både borgere og passagerer.

Projektet involverer interaktion i byen (fly low) med borgere, gennem workshops for børn på skolerne, operaøjeblikke på arbejdspladser og fællesdans på torvene. Og et grand finale show i lufthavnens hangar og senere yderligere kunstneriske aktiviteter (fly high), før og under rejsen til de tusindvis af personer der dagligt flyver til og fra Billund. Det fulde program til festugen offentliggøres snarest på trekantfest.dk.

– Vi er meget glade for dette bidrag, fordi det anerkender det vigtige arbejde, der er udført i regionen i det sidste år, da vi flyttede sydpå for at skabe et flyvende teater, både på jorden og snart også i skyerne. Vi håber, vi kan få luft under vingerne endda mere herfra lokalt, da vi har brug for at nå højere højde. Vi taler allerede med andre internationale partnere om at eksportere dette pilotprojekt fra Syddanmark til andre lufthavne i Danmark og Europa, sådan som det skete sidste år med Kunstbulancen projekt. Afslutningsforestillingen vil f.eks. også blive vist i Bornholms Lufthavn under Bornholms Kulturuge, vi kan godt skabe et internationalt netværk via fantasiens vinger. Vi håber, at vi kan også opnå bedre anerkendelse end værdien af vores flyvende teater, ikke mindst lokalt. Det fortæller kunstnerisk leder og producent for Det Flyvende Teater, Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy i en pressemeddelelse.