Sommerhusejere holder deres boliger tæt til kroppen

PR-Foto: Estate

Der sættes færre nye sommerhuse til salg nu end perioden 2015 til 2019, selvom forbrugerpriserne stiger. Udviklingen vidner om stærke danske husholdninger, vurderer mæglerkæde

Selvom renten stiger og alting bliver dyrere, får det ikke landets sommerhusejere til at sætte deres sommerhuse til salg. Siden Ruslands invasion af Ukraine er der sat 4.453 nye sommerhuse til salg, mens der i samme periode fra 2015 til 2019 i gennemsnit blev sat 5.736 sommerhuse til salg. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Udviklingen er både overraskende og positiv, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate.

-Mens der sættes flere villaer og rækkehuse til salg nu end i perioden 2015 til 2019, gælder det ikke sommerhuse, som man ellers skulle tro var den første boligtype, der ville blive sat flere til salg i en tid, hvor forbrugerpriserne stiger, siger Estates presseansvarlige, Thomas Hovgaard.

Han vurderer, at danskernes privatøkonomier er robuste trods rentestigninger og inflation.

-Der blev handlet rekordmange sommerhuse under Corona, men heldigvis ser det ud til, at der blev handlet på solide grundlag og faste, lave renter, og det kan være, at det i modsætning til 2008 betyder, at der ikke kommer brandudsalg på sommerhuse, som man ellers kunne forestille sig som en mulighed, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge mæglerkæden kan det dog være en stakket frist, hvis inflationen tiltager yderligere og bliver langvarig.

-Især de stigende energipriser kan blive så omfattende, at flere vil begynde at overveje at afhænde deres sommerhus for at skabe mere luft i økonomien, men vi kan håbe, at genåbningen og muligheden for at rejse betyder, at flere vil udleje deres sommerhuse til turister og dermed sikre et stabilt sommerhusmarked, siger Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.