Golfbane dykker ned i bæredygtighed

PR-Foto: Gyttegård Golfklub

En tirsdag her i juni måned fik golfbanen i Gyttegård besøg af 2 dykkere.

De ca. 80 trofaste senior golfspillere på banen den dag, spærrede øjnene op, da dykkere pludseligt plaskede rundt i søerne. Målet for dykkerne var indsamling af golfbolde i klubbens anlagte søer. De renser dem derefter og sælger dem på deres webshop som såkaldte søbolde.

 

Søbolde beskytter miljøet
Et aspekt der i særlig grad taler for søbolde er bæredygtighed.

For det første afgiver en bekosteligt fremstillet kunststofgolfbold, der lander i vandet, meget giftige stoffer, som på sigt ødelægger floraen og faunaen.

I søerne kan bolden forurene vandmiljøet, og lander den på en mark, kan den skade afgrøderne – eller landmandens maskiner, når der skal høstes. Bolden kan også afgive kemikalier til græs eller planter, som naturens vilde dyr lever af. Opsamling af søbolde befrier vandområder for plastikaffald og bidrager dermed afgørende til miljøbeskyttelse.

Hvorfor skulle en næsten ny golfbold efter et par slag også allerede blive smidt væk som affald? Da bæredygtighed spiller en stadig større rolle i vores nuværende samfund, er det at købe brugte bolde en fornuftig mulighed, som Gyttegård gerne vil bidrage til, udtaler Golfmanager i Gyttegård, Ditte Dam i en pressemeddelelse.