Blå Kors i Billund åbnede fredag i nye lokaler

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Fredag kl. 13 slog Blå Kors Genbrug dørene op på Kløvermarken 17 i Billund, kun et par hundrede meter fra den gamle butik.

Blå Kors Genbrug har i mange år haft til huse på Kløvermarken 9 i Billund, hvor mange trofaste kunder gennem årene har besøgt butikken.

I foråret blev lokalerne på Kløvermarken 17 ledige, og Blå Kors Genbrug var heldige at kunne få lejemålet, så kunderne blot skal et par hundrede meter længere ned af vejen for at finde vej ind i butikken.

I løbet af de sidste par måneder har mange frivillige medarbejdere arbejdet hårdt på at gøre de nye lokaler klar og få flyttet inventar og varer fra den gamle butik skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.

“Vi glæder os til at åbne den nye butik og vise alle kunderne, hvor flot den er blevet indrettet”, siger Lissy Berg, som er en af lederne i butikken.

Hun fortsætter:

“I Blå Kors Genbrug har vi et butikskoncept, hvor blandt andet opstilling i farver spiller en stor rolle. De nye lokaler giver os endnu bedre muligheder for farvesortere og præsentere varerne på en flot måde.”

Plads til flere varer og nye frivillige

Forholdene i den nye butik er en opgradering i forhold til de tidligere lokaler. Der er gode faciliteter til at sortere og klargøre de donerede ting og gode salgslokaler. Kunderne vil fortsat kunne finde et stort udvalg af tøj, isenkram og møbler.

Blå Kors’ genbrugsbutik drives udelukkende af frivillige medarbejdere, og når man spørger dem om, hvorfor de bruger deres timer i butikken, er svaret entydigt: Det er, fordi overskuddet fra butikken går til Blå Kors Danmarks hjælpearbejde for udsatte børn, unge og voksne i Danmark. 

Samtidig er fællesskabet og det gode sammenhold i butikken også vigtigt.

“Der er altid tid til en kop kaffe og en snak”, fortæller Lissy Berg.

Til spørgsmålet om, der er plads til flere frivillige medarbejdere i butikken, svarer hun:

“Ja, helt sikkert. Lige meget alder, ressourcer, i arbejde eller fri af arbejde, så er vores fællesskab altid klar til at byde nye medarbejdere velkommen. Man kan jo starte med at komme til vores åbning og få en snak med os”, tilføjer Lissy Berg.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se billederne i stor størrelse