Der var verdenspremiere på Super Ole i Billund

Foto: Johnny Madsen, jmd.dk

Fredag kl. 10 og lørdag kl. 19 var der verdenspremiere på Det Flyvende Teaters forestilling “Super Ole” i Billund Centret.

Det er en hyldest til LEGO’s grundlægger, Ole Kirk Christiansen.

Efter premieren tager Det Flyvende Teater ud på en række skoler og institutioner i Billund Kommune for at vise forestillingen.

 

Om forestillingen

Super Ole er en absolut antihelt, som kæmper med en pige, anbragt på et børnehjem, som har mistet sine forældre i en bilulykke på flugt fra et land i krig. Simone har lukket sig inde i en traumespiral og er ikke i stand til at udtrykke blot det mindste ord. Hun er i en sådan vanskelig situation, at ingen synes i stand til at adoptere hende. Månederne går, og hun, som er henvist til at være på børnehjem, bliver mere og mere bedrøvet, undtagen om natten, hvor det lykkes hende at trøste sig selv ved hemmeligt at lege med klodser og med sin, måske usynlige, ven Super Ole. Relationen mellem de to er ikke altid idyllisk, tværtimod så indtager pigen ofte meget hårde attituder over for den fremmede Superhelt og kaster endda klodser efter ham eller lukker ham inde i kælderen. Men Super Ole kender børn og unge ganske godt, og langsomt, mens han lader sig ”bombe”, lykkes det ham at give Simone modet til at leve igen og… til at tale. Klods for klods får Super Ole os til at elske Simone så meget, at hvis hun var virkelig, så ville enhver af os gøre alt for at adoptere hende.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse.