Jakob, Jesper og Kasper’s første dag på cykeltur til Gibraltar

Privatfoto

Som lovet følger Netavisen Grindsted de tre unge mænd der søndag tog afsted på en 4000 km lang cykeltur til Gibraltar.

Herunder kan du læse deres beretning fra den første dag
I dag startede vores eventyr mod Gibraltar (nærmere bestemt Tarifa), Europas fastlands sydligste punkt.

Vi mødtes i Grindsted kl. 10 og fik pakket vores cykler. Før vi satte kursen mod syd, var der planlagt fællesspisning med vores familier. Kasper og Jakobs farmor havde forberedt det helt store frokostbord med fiskefileter, frikadeller, æg og rejer og vi kunne blive ved. Der er ingen tvivl om, at det lagde en god bund for vores første etape. Efter et godt måltid trak vi i cykeltøjet, krammede familier og kæreste farvel, klikkede i pedalerne og satte ellers afsted mod sydens sol.

Vi cyklede afsted omkring kl. 13. En del senere end hvad vi ellers regner med at have som afgang. For at nå Tarifa i tide skal vi som minimum køre ca. 100 km om dagen. Med vægten på vores cykler regner vi ikke med at have en gennemsnitshastighed meget højere end 15-20 km/t – hvilket betyder, at vi skal cykle mellem 5-7 timer om dagen. Det var derfor en sen afgang, men vi var alle tre enige om, at det var godt givet ud at sætte tiden af til en god afsked og ikke mindst et godt måltid.

Ikke lang tid efter afgang kunne vi se, at vores første etape ville blive noget hurtigere, end vi havde regnet med. Dels var vinden nogenlunde god ved os og dels var underlaget noget mildere end forventet. Vi havde nogle gode lange asfaltstykker med vekslende grus- og skovstier. Turen gik først til Vorbasse, så Vejen og dernæst Vojens, hvor vi gjorde et kort stop for at få aftensmad. Der var stemning for spaghetti carbonara, men det blev en hurtigere løsning i Kvickly Vojens. Vi kan sige så meget, at husets sandwich ikke er at anbefale. Men det var mad, og nogle gange er det alt, der skal til, for at kunne cykle videre.

Da vi satte os på cyklerne og havde kørt ca. 100 km – med en gennemsnitsfart på 21 km/t – besluttede vi os for at forkæle os selv lidt over natten. Vejrudsigten siger nemlig regn, regn og atter regn i morgen. I stedet for at døje med at pakke lejren sammen i regnvejr benyttede vi os af et hyggeligt herberg lige uden for Rødekro. Her har vi toiletter, bad, madrasser og ikke mindst øl i lange baner. Der bliver derfor ladet godt og grundigt op til turen i morgen mod Schleswig i regnvejr i lårtykke stråler. Vi trøster os ved at vejret nok skal blive bedre på vejen mod syd.

Du kan selv følge dem via hjemmesiden Heading South

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto