Aldi donerer morgenmad og snacks til Red Barnets sommerlejr i Billund

Modelfoto: PR-Red Barnet / Helle Kjærsgaard

På Red Barnets sommerlejr i Billund i Grenelejren kan børnene få en god og sund start på dagen med morgenmad fra Aldi. For fjerde år i træk støtter Aldi nemlig blandt andet Red Barnets sommerlejre med salg af vognmønter i alle Aldi-butikker og i år også med en donation af morgenmad og snacks til flere sommerlejre.

Den 1 – 3. juli løber Red Barnets sommerlejr i Billund af stablen, hvor børn kan nyde en velfortjent ferie sammen med andre børn og Red Barnets frivillige.  Hver morgen vil børnene stå op til et sundt morgenmåltid at starte dagen på. I år giver dagligvarekæden Aldi, der er hovedpartner for Red Barnet, nemlig morgenmad og snacks til flere af Red Barnets ferielejre. 

”Der findes alt for mange børnefamilier i Danmark, som ikke har råd eller overskud til at tage på sommerferie. Derfor giver vores frivillige børnene mulighed for at komme på en ferielejr, hvor de kan få gode oplevelser og danne nye venskaber. Vi er taknemmelige for, at ALDI er med til at støtte vores arbejde for børn i udsatte positioner, ” siger Mia Krabbe, Projektleder for ferielejre.

Hvert år deltager flere hundrede børn og deres familier på Red Barnets ferielejre som den, der afholdes i Billund. Her klatrer børnene i træer, maler, tegner, leger på stranden og går på opdagelse i skoven, hvor der er rig mulighed for at få nye venskaber og skabe gode ferieminder.

Flot støtte fra Aldis kunder
Igen i år kan Aldis kunder være med til blandt andet at støtte Red Barnets sommerlejre ved at købe en Red Barnet-vognmønt til 25 kr. i en af Aldis butikker.

Allerede nu har Aldis kunder købt vognmønter for mere end 100.000 kr., som er i salg til og med juli måned. Med de stigende priser på energi og råvarer er der i år ekstra behov for støtte til Red Barnets sommerlejre. Butikschef Murat Yildiz fra Aldi i Grindsted er glad for at være med til at give børn i udsatte positioner en god sommer:  ”Jeg er stolt af at være en del af en virksomhed, hvor både kunder og medarbejdere kan være med til at gøre en forskel for de dårligst stillede børn i Danmark. Jeg håber, at børnene får nogle dejlige dage på ferielejrene med masser af gode oplevelser,” lyder det fra Murat Yildiz i en pressemeddelelse fra Aldi.

Kilde: Red Barnet

Fakta
• Red Barnet arrangerer i år 39 sommerlejre i hele landet for børn og familier, der ikke ellers har mulighed for at komme på ferie
• Omkring 1.000 børn og forældre kommer i år på ferie med Red Barnet
• Som hovedpartner donerer Aldi morgenmad og snacks til flere af Red Barnets ferielejre.
• Aldi sælger Red Barnet-vognmønter til 25 kr. i alle butikker. Alt overskud fra salget af vognmønterne går ubeskåret til Red Barnet. Salgsperiode fra 13.maj til 31.juli.

Aldi og Red Barnets samarbejde Aldi Danmark har siden 2018 støttet Red Barnets arbejde med at skabe langsigtede forandringer for udsatte børn. Med hjælp fra kunder og medarbejdere indsamler Aldi løbende midler til Red Barnet via pantdonationer og indsamlinger i Aldis butikker. Aldi donerer derudover årligt 500.000 kr. til Red Barnet. Alle pengene går ubeskåret til Red Barnets arbejde for at give udsatte børn en vej til gode fællesskaber og hårdt pressede familier en håndsrækning til en bedre hverdag.

Om Red Barnet 
Red Barnet er verdens største uafhængige børneorganisation, som kæmper for børns rettigheder og giver akut og langsigtet hjælp til udsatte børn i Danmark og resten af verden. Red Barnet har mere end 2.000 frivillige, der er organiseret i godt 60 lokalforeninger i hele landet. De frivillige giver f.eks. oplevelser til børn på ferielejre, i naturen og i lokale fællesskaber. Samtidig driver de også genbrugsbutikker og spiller en vigtig rolle ved Red Barnets årlige landsindsamling.