Til glæde for beboerne: ALFABO fortsætter med lave administrationsudgifter

PR-Foto: ALFABO

Hos boligorganisationen ALFABO arbejdes der konstant på at gøre driften effektiv, så beboerne får mest muligt ud af deres husleje.

Ved det årlige repræsentantskabsmøde, som i år blev afholdt torsdag den 30. juni, kunne formand for ALFABOs bestyrelse, Bent Jacobsen og direktør Erik Lønne Gottfredsen, fortælle, at det endnu engang er lykkedes at holde administrationsomkostningerne nede – og dermed også huslejen på lavest mulige niveau.

Administrationsudgiften pr. bolig var i 2021 på 2.781 kr. Desuden er afdelingernes gennemsnitlige effektivitet på 89 %, hvilket er over Region Syddanmarks gennemsnit på 80 %.

”Det er en høj effektivitet, som vi bestemt forventer at fastholde,” siger Erik Lønne Gottfredsen og fortæller videre, at det at være selvstændig og lokal betyder, at ALFABO endnu bedre kan tilpasse service til de omgivelser og de kommuner, boligorganisationen er i.

Udover lav administrationsudgift og høj effektivitet kommer ALFABO for 3. år i træk ud med sorte tal på bundlinjen. I 2021 regnskabet var resultatet knap 800.000 kr.

”Det er et meget tilfredsstillende resultat, som vi er stolte af. Vi driver en meget omkostningsbevidst administration til glæde for vores mange beboere,” siger Erik Lønne Gottfredsen.

”For ALFABO er det vigtigt, at vi kan tilbyde boliger af høj kvalitet til særdeles konkurrencedygtige priser og boliger, som alle har råd til at bo i,” tilføjer Bent Jacobsen”

På repræsentantskabsmødet blev ALFABOs mange nye byggerier fremhævet. I juni blev der afholdt åbent hus i 39 nye familieboliger i Smedeparken i Brørup, som står klar til indflytning 1. oktober i år. Desuden forventer ALFABO at begynde byggeriet af 36 rækkehuse i Hedensted Kommune i november 2022.

”I Hedensted er der både behov og et udviklingspotentiale for almene boliger. Men vi vil gerne ind i flere kommuner og har allerede nu flere projekter i støbeskeen. Vi ser frem til fortsat at øge vores byggeaktiviteter i hele regionen og byde endnu flere lejere velkommen.” siger Bent Jacobsen i en pressemeddelelse.