Lokale fagskoler skabte en lærerig uge for sommerferieramte unge

PR-Foto

Normalt kaster børnene sig hjem i sofaen med telefonen i hånden, så snart der er ringet ud fra sidste time inden skoleferien, men i år fortsatte 100 lokale børn og unge i alderen 11-16 år direkte på Sommer Camp hos Grindsted Landbrugsskole og TronsøSkolen.

De to skoler tilbød områdets børn og unge hele fem forskellige Sommer Camps i uge 26, hvor de kunne mødes og lære om lige præcis den interesse, som de var mest vild med.

”Det er første gang, at vi i fællesskab udbyder fem linjer, og det viste sig at være en stor succes, da vi har haft deltagerrekord i år,” siger Anne Olesen, underviser på Grindsted Landbrugsskole.

De fem Camps, som de unge kunne vælge imellem var, Landmands Camp og SikkerhedsKursus på Grindsted Landbrugsskole. På TronsøSkolen kunne man deltage på Ride Camp, Gokart Camp eller Håndværker Camp. 

”Vi vil gerne tilbyde områdets unge et indblik i, hvad vi her på skolerne kan tilbyde dem af undervisning, når de bliver lidt ældre. Her på TronsøSkolen har vi Danmarks bedste faciliteter og undervisere inden for ridesport og gokart, så det er jo oplagt, at vi stiller de faciliteter og kvaliteter til rådighed i nogle af de uger, hvor de sædvanlige elevhold ikke optager skolen,” påpeger Toni Hessner, forstander på TronsøSkolen.

PR-Foto

PR-Foto

PR-Foto

Perfekt aldersgruppe

Hos landbrugsskolen er målet også at få gjort sig synlig og attraktiv over for de helt unge. På SommerCampen kom de unge helt tæt på dyrene og med på gårdbesøg hos egnens landmænd. De var også i marken og prøve de store maskiner.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at mange af folkeskoleeleverne i 5.-9. klasse er utrolig interesseret i landbrug og fødevareproduktion, især de unge vi har her i området. Derfor er opbakningen stor, når de pludselig kan komme på ’landbrugsskole’, og opleve at arbejde med dyr, marker og maskiner,” forklarer Anne Olesen.

De 100 deltagere var indkvarteret på elevværelser på TronsøSkolen og landbrugsskolen, og oplevede kostskolelivet på nærmeste hold, samt fik en smagsprøve på stemningen og sammenholdet.

De fem Camps sluttede med en fælles tur til Landsskuet i Herning skriver skolerne i en fælles pressemeddelelse.

 

FAKTA:

Grindsted Landbrugsskole udbyder hele uddannelsen til landmand

Grindsted Landbrugsskole er en kostskole, hvor størstedelen af eleverne bor på skolen. Skolen er beliggende naturskønt i den nordlige del af Grindsted

På skolen er der idrætshal med springgrav, fitnesscenter, hestestald, cafe, motorklub og udendørs sportsbaner

Grindsted Landbrugsskole deler faciliteter med TronsøSkolen, som er en kombineret efterskole og fri fagskole. Her kan man tage 9. eller 10. klasse, og der tilbydes erhvervslinje.