Rekordmange i Billund Kommune har fået nyt job i år

Foto: Pixabay.com

Rekordmange borgere i Billund Kommune har fået et nyt arbejde i årets første tre måneder. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I 1. kvartal i år var jobomsætningen – et mål for, hvor mange der starter i nyt job – på 1.054 i Billund Kommune. Det er en stigning på 17 pct. ift. samme periode i 2021 og det højeste niveau nogensinde.

”Vi har et meget fleksibelt arbejdsmarked herhjemme, hvor der generelt er gode muligheder for at skifte job, hvis man ønsker det, og også for at komme i arbejde igen, hvis man er ledig. Det betyder, at mange danskere løbende får nyt job. Og at der i årets første tre måneder var rekordmange, som havde første dag på en ny arbejdsplads, afspejler, at der har været fuld fart på arbejdsmarkedet i perioden,” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension i en pressemeddelelse.

”Når danskerne i stor stil finder nyt job, så har det samtidig betydning for pensionen. For med et nyt job kan der også følge en pensionsordning i et nyt selskab, og dermed kan man få pensioner flere steder. Og det har en betydelig andel af danskerne,” siger Anne-Louise Lindkvist.

 

Nye tal fra Sampension viser, at tre ud af fire kunder har en pensionsordning i andre selskaber udover Sampension.
”Pensioner flere steder betyder også, at man betaler for at få dem administreret i forskellige selskaber. Her skal man undersøge, om man med fordel kan samle pensionerne et sted. For på den lange bane kan der være mange penge ekstra at hente til pensionstilværelsen, hvis man ikke betaler omkostninger flere steder,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Beregninger fra Sampension viser, at hvis man f.eks. sparer 1.500 kr. i administrationsomkostninger om året ved at samle sine pensionsordninger som 25-årig, får man 72.000 kr. ekstra opsparing ved pensionering. Hvis man er 35 år, får man 51.000 kr. ekstra opsparing ved pensionering, mens gevinsten ved at samle pensionerne som hhv. 45-årig og 55-årig er på 33.000 kr. og 17.000 kr.

”Og særligt i den kommende tid skal mange være opmærksomme på pensionen. For august er den måned på året, hvor klart flest danskere starter på et nyt job. Så begynder man på en ny arbejdsplads efter ferien, er der al mulighed grund til at give pensionen et eftersyn ved lejlighed,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som Sampension har analyseret, viser, at der i gennemsnit er over 20.000 flere danskere, der starter på et nyt arbejde i august, end i de øvrige måneder af året.