Unge i fritidsjob har alt for lange vagter

I Billund og Vejen går der for mange timer, fra de unge møder, til de får fri. Det viser Jobpatruljens rundtur til en lang række arbejdspladser i området.

Det var glædeligt at samtlige besøg i Grindsted viste at der var styr på forholdene.

 

Onsdag den 13. juli 2022 besøgte Jobpatruljen Billund og Vejen og fik 24 interviews med fritidsjobbere på 62 arbejdspladser fordelt i begge kommuner. Patruljen gjorde holdt i Billund, Grindsted, Vejen, Bække, Rødding, Brørup og Holsted, og generelt set var problemerne små med undtagelse af arbejdstiden: De unge har alt for lange vagter og tit for korte pauser skriver HK I en pressemeddelelse.

– Unge må aldrig arbejde mere end 8 timer i træk, uanset alder, men vi mødte unge, som var på 12- og 13-timers vagt, og det er ikke i orden, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen fandt også et sted, hvor en ung var blevet sat i arbejde uden oplæring, og et sted manglede den unge en ansættelseskontrakt.

Angelika Thøgersen anbefaler, at fritidsjobberne, deres forældre og også arbejdsgiverne går ind på Jobpatruljens hjemmeside, hvor alle de relevante regler er at finde, så forholdene kan bringes i orden overalt.

Jobpatruljen er en del af en informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob. Patruljen består af frivillige, engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår. Det er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund.

Læs også mere på www.jobpatruljen.dk