Heading South – Jakobs rejseberetning om den 29. dag på cykelturen til Gibraltar

Foto: Privatfoto

 

Denne rejseberetning er skrevet af Jakob da han,  Jesper og Kasper har valgt at splitte deres tur op, pga. præferencer for underlaget er forskelligt skriver Jakob på Headingsouth.dk – Jakob følger stadig ruten, mens de andre vil finde et alternativ med den originale rute som pejlemærke.

#29 Nedlagt jernbane med ødelagte ben

Jeg fik mig kravlet ud af mit skjul og startede endnu en gang ud med at tage en stigning på hovedvej. Nemme kilometer og god opvarmning. På toppen fik jeg en kop kaffe, og jeg var klar til 50 km på en nedlagt jernbane. 

Langs jernbanen kom jeg igennem flere tunneller – de fleste med lys, men også nogle uden, så måtte have gang i pandelampen.

Jeg bøvlede lidt med en øm muskel i låret, og da jeg mødte en random automat midt på jernbanen, så kunne jeg næsten ikke gå ind og få købt en cola. Ikke godt. Glad for at jeg fulgte en jernbane så meget af dagen, så jeg ikke fik nogle vilde stigninger på grusvej. Jeg er ikke i tvivl om, at det er gårsdagens stigning nede fra Montblanc, som har sat sig i mit højre lår. Føles som en overbelastning.

Efter 80 kilometer hoppede jeg af jernbanen. Herfra fik jeg nogle onde stigninger i låret, men så var det ellers drinks og fejring af Jonas på torvet i Calanda. Efter podiecermonien trillede jeg videre. Havde ikke fået noget at spise og var lettere beruset, så kørte ud i marken uden for byen og slog teltet op. 

Netop som jeg havde slået teltet op, og mørket var ved at falde på, kommer bonden dælme trillende i sin bil. Heldigvis var det intet problem og kort efter kom han forbi igen med en kæmpe fersken! Så var det ellers bare godnat. Jeg badede endnu en gang i sved – det er alt for varmt i teltet!

På den 29. dag kørte Jakob 105 km og er nu nået op på 2817 km i alt.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse