Månedens bøger i august 2022

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme har følgende bog som månedens bog: Hjem af Judith Hermann

Tyske Judith Hermann er altid garanti for høj kvalitet og denne lidt svære roman er ingen undtagelse. Sproget er flot udfoldet og handlingen er trods sin enkelthed alligevel dyb og tænksom.

”Hjem” handler om en kvinde, som netop er blevet skilt fra sin mand. Deres fælles datter er blevet voksen og hovedpersonen flytter nu alene fra storbyen og ud på landet. Her får hun arbejde på sin brors café.

Bogen tager fat i de skæve eksistenser, der alle leder efter et sted at høre hjemme. Der er blandt andet eksmanden, som tror verden er ved at gå under, og som af den grund samler alt sammen han kan komme i nærheden af, nabokonen, en eksperimenterende kunstner og nabokonens bror, som er svineavler, og som hovedpersonen synes ganske godt om.

”Hjem” er en dragende og smuk roman, der bliver siddende i læseren, længe efter bogen er slut.

PR-Foto

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse har følgende bog som månedens bog:  Bargums synder af Sofie Malmborg

Historisk roman der foregår i 1700-tallet, og fortælles i to spor. I det ene følger vi handelsmanden Frederik Bargum og i det andet hans datter Rebecca.

Bargum er en opportunistisk forretningsfører, der hele tiden drømmer om mere rigdom for mindre arbejde. På et tidspunkt stifter han kendskab til datidens allerbedste handelsvare, nemlig slaver, som fragtes fra Afrika til sukkerplantagerne i Dansk Vestindien. Som med alle andre af Bargums ideer går slaveeventyret ikke som planlagt, og Bargum og hans kone må flygte ud af Danmark uden deres dengang 5-årige datter Rebecca.

I historiens andet spor følger vi den nu voksne Rebecca, der er gået i gang med at lede efter sine forældres hemmeligheder for at få svar på, hvorfor de forlod hende, da hun kun var en lille pige.

Bargums synder er Sofie Malmborgs debutromanen og vandt i 2020 bogforums debutantpris.

PR-Foto