Hurtig adgang fra Billund Lufthavn til nordamerikansk fragtmarked for dansk industri

Tv. Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales, Virgin Atlantic Cargo. Mt. Lasse Geervliet, Sales Manager, HWF. Th. Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, som står foran det røde bånd, som Steve Buckerfield netop har klippet - PR-Foto: Billund Lufthavn

Nordamerika er det andet største marked for luftfragt i Billund Lufthavn, og nu har Virgin Atlantic Cargo åbnet op med en one stop forbindelse via London Heathrow dertil. Ruten skærer potentielt flere dage af transittiden for det fragtede gods, og det er muligt at få luftfragt med tre gange i ugen

Tv. Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales, Virgin Atlantic Cargo. Th. Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, som står foran det røde bånd, som Steve Buckerfield netop har klippet
Billund Lufthavn har i mange år været stærke på luftfragt, men inden for de seneste par år er der blevet skruet op for fokusset på den kommercielle udvikling på luftfragt som en stor del af Billund Airport City. Siden ansættelsen af en ruteudvikler på luftfragt i 2020 og senest en udviklingsdirektør, er der for alvor kommet skub i udviklingen.

I går, 3. august, landede Virgin Atlantic Cargo for første gang i Billund Lufthavn, og nu er der tre ugentlige rotationer fra Billund Lufthavn til deres store netværk i London Heathrow, der især er attraktivt for dansk industri til Nordamerika – Billund Lufthavns andet største luftfragtsmarked.

– Der er blus i udviklingen af Billund Airport City, og det belyser Virgins tilstedeværelse også nu. Vi har afsat ekstra kræfter til at udvikle, og det betaler sig. Vi bød i går velkommen til Virgin Atlantic Cargo, som kommer til at spille en central rolle for de virksomheder i Danmark, der eksporterer og importerer fra Nordamerika, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Virgin Atlantic Cargo er det andet største selskab i London Heathrow, hvor de har et stort netværk til hele verden, men primært til Nordamerika, og det er klart vores andet største marked. Med luftfragt på Virgin kan virksomhederne potentielt skære 2-3 dage af transittiden ift. at køre fragten af sted herfra på lastbiler. Og det må være attraktivt for mange skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales hos Virgin Atlantic Cargo sætter også nogle ord på, hvorfor de tre ugentlige rotationer i Billund Lufthavn bliver en succes:

– Vi synes, at luftfragtmarkedet i Danmark har nogle store muligheder, vi ved, at der er stor efterspørgsel til USA fra Danmark, og vi tilbyder fremragende service via vores hub i London. Vores fly fra Billund vil forbinde med Heathrow-afgange næste dag, hvilket giver 48 til 72 timers transittider overalt i vores netværk. Vi mener, at denne nye service er mindst én dag hurtigere end at trucke til nordeuropæiske lufthavne. Så vi synes, at det er en god mulighed for danske afsendere, der leder efter hurtigere luftfragtstjenester til og fra USA og resten af vores netværk, siger Steve Buckerfield, Head of Cargo Sales, Virgin Atlantic Cargo.

Tidstabel

Virgin Atlantic Cargo har tre ugentlige rotationer fra Billunder Lufthavn:

Onsdag og lørdag: Lander kl. 18.45 og afgår igen kl. 20.05

Fredag: Lander kl. 10.35 og afgår igen kl. 12.35 – indtil september, hvor tiderne bliver ens med onsdage og lørdage.

Ruten bliver opereret af Titan Airways med en Airbus A321F, og Virgin Atlantic Cargo bliver repræsenteret af HWF i Danmark.