Den Internationale Skole i Billund fejrer sit 10. skoleår

PR-Foto: International School of Billund

Meget er sket siden ISB slog dørene op i 2013. Der er kommet flere elever, flere kvadratmeter, flere lærere, flere nationaliteter – og flere på ventelisten! Drømmen om en international skole i Billund gik i opfyldelse, og drømmen holder stadig. Den 8. august 2022 starter ISB sit 10. skoleår.

Når International School of Billund på mandag byder nye og gamle elever velkommen til et nyt skoleår, er det et helt særligt år der bydes velkommen til – nemlig skolens 10. år, og dét er værd at fejre.

”Der er altid en helt særlig stemning når vi starter et nyt skoleår”, siger Charlotte Andersen, der er viceskoleleder på den Internationale Skole i Billund. ”Det summer af forventning allerede – og børnene er ikke en gang kommet endnu!”, siger hun, og tilføjer at dette skoleår føles ekstra særligt. Det er jo et jubilæums-år skriver skolen i en pressemeddelelse.

Fra idé til succes
I løbet af de første leveår er International School of Billund både blevet akkrediteret som IB World School indenfor Primary Years og Middle Years Programme, og har markeret sig internationalt som skolen hvor leg og læring går hånd i hånd, og hvor man aldrig stopper med at reflektere over hvordan man underviser.

”Jeg har været med hele vejen – fra da en International Skole i Billund var en idé på tegnebrættet, til i dag hvor vi har over 450 elever og 130 fantastiske medarbejdere fra hele verden”, fortæller Camilla Uhre Fog, der har været skoleleder på ISB siden april 2014, og før det var formand for skolen.

”Hos os er dannelse og uddannelse vigtig, og vi forholder os hele tiden til hvad vi gør, hvorfor vi gør det – og om det kan gøres bedre! Det holder os i gang og gør, at ikke to dage er ens!” siger Camilla Uhre Fog, der ser frem til det nye skoleår – og til fejringen af denne milepæl i oktober.

Åbent hus og jubilæumsbog
Skolen har valgt at fejre det første årti med at udgive en bog, der fortæller ISBs historie fra idé og frem til nu. Ordet er blevet givet til familier, ansatte, elever, tidligere elever, arkitekter med flere, og akkompagneres af masser af fotos. Bogen vil blandt andet kunne købes på ISB fra uge 41. Udover jubilæumsbogen, fejres de 10 år også med åbent hus på skolen. Det kommer til at foregå onsdag den 12. oktober mellem klokken 10:00 og 14:00, hvor man har mulighed for at blive vist rundt på skolen og få et par anekdoter og en kop kaffe.

 

PR-Foto: International School of Billund

Faktaboks / kort om ISB

  • Etableret af LEGO Fonden i august 2013
  • ISB er en privat uafhængig skole med selvstændig bestyrelse
  • 450 elever og 130 medarbejdere
  • Over 50 nationaliteter repræsenteret
  • Tre afdelinger: Kindergarten (3-6 år), Primary School (6-11 år) og Middle School (11-16 år)
  • Samarbejder med LEGO Fonden og forskere fra Harvard University
  • På verdensplan er der mere end 5000 skoler der udbyder et eller flere af IB-organisationens uddannelsesprogrammer