Anni Matthiesen på rundtur hos lokale virksomheder

Fra venstre, Bo Krolykke, Anni Matthisen og Henrik Terp - PR-Foto

Billund og Vejens lokale folketingspolitiker, Anni Matthiesen (V), bruger de næste par uger på besøg hos flere forskellige lokale virksomheder rundt om i Billund og Vejen kommuner.

Anni Matthiesen er formand for Folketingets erhvervsudvalg og er derfor ofte det direkte bindeled for erhvervslivet i Sydjylland og til Christiansborg skriver hun i en pressemeddelelse.

 

I løbet af den første dag kom Anni på besøg på Trøllundgaard, som ligger nær Hejnsvig. Trøllundgaard er en af egnens meget gamle gårde, hvis historie skriver sig tilbage til 1700-tallet. Familien Bigum overtog gården i 1972, hvor der var ca. 55 ha tilknyttet ejendommen. I dag råder gården over 1.000 ha, hvoraf 170 ha er forpagtet. Hovedaktiviteten på gården er avl- og opformering af SPF-grise og derudover dyrkes korn, frøgræs og raps. Der er p.t. 15 ansatte.

Anni Matthiesen her sammen med Christian Juhl, Jens Bigum og Anette Bigum – PR-Foto

Turen gik også på førstedagen til Runa og Bent Junker i Hejnsvig. Runa sælger brudekjoler, Bent er festmusiker og derudover er de plejefamilie og dyrker jorden omkring deres bolig med korn. Her gik snakken især ud på de udfordringer, der er ved at være plejefamilie.

Fra venstre: Bent Junker, Runa Junker og til højre Anni Matthiesen – PR-Foto

Det sidste besøg den første dag var hos Henrik Terp og Bo Krolykke, som sammen med Bent Kristensen er medejere af Knud Jørgensen El ApS, som har flere afdelinger rundt i Jylland – blandt andet en afdeling i Billund. I virksomheden er der travlhed og godt gang i butikken og manglen på elektrikere blev her drøftet med folketingsmedlemmet.

 

De næste dage går turen videre til mange flere virksomheder rundt om i kredsen og Anni Matthiesen kan blandt andet se frem til at besøge OMME Lift, Sdr. Omme Kro, men også en planteskole, en fiskesø, transportvirksomheder, et idrætscenter og meget mere.

 

”Det er altid godt at komme rundt og tale med de mange virksomhedsejere og institutioner i min kreds og få en status på hvordan det går. For mig er det afgørende at være talerør for både virksomheder og borgere i Sydjylland, og derfor nyder jeg også at bruge nogle dage på at få fingrene ned i ”mulden” og få input til det politiske arbejde” udtaler Anni Matthiesen, MF (V).