Trekantområdets Festuge på Billund Bibliotekerne.

Foto: René Lind Gammelmark

Gennem flere år har bibliotekerne i Trekantområdet og Trekantområdets Festuge arbejdet sammen om projektet Trekant Litteratur, som løber af stablen den sidste uge i august. I den uge præsenteres litterære arrangementer i nye formater i alle syv kommuner. I år samarbejder vi ligeledes med Spoken Word Festivalen i Odense, for at præsentere Nordiske Stemmer 2022. Det er et nyt fælles projekt, der skal præsentere den nordiske poesi- og fortælletradition for et bredt publikum og invitere til aktiv deltagelse og dialog. Vi vil lade de nordiske fortællinger mødes i både ord og musik.

I løbet af uge 35 kan du på Billund Bibliotek bl.a. deltage i en workshop i fortællekunstens virkemidler, når historiefortæller Jens Peter Madsen inviterer 2 nordiske kollegaer Anna Lundquist (Sverige) og Hilde Eskild (Norge) til Billund Bibliotek. Det sker torsdag den 1. september kl. 15.30-18.00

PR-Foto: Billund Bibliotekerne

På biblioteket i MAGION får vi besøg af lydbogsoplæser Esben Hansen, der underholder med et ærligt og interessant foredrag om det at indlæse lydbøger og om at fortælle historier. Det sker torsdag den 1. september kl. 19.00-21.00

PR-Foto: Billund Bibliotekerne

 

Vi har også musik på programmet i år. Under dette års Regatta Rally kan du opleve et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller familiekoncert, hvor hele familien kan få en musikalsk oplevelse sammen. Nyd den vilde og forførende folkemusik, der griber publikum ved hjertet og fødderne, så de knap kan sidde stille. Det sker lørdag den 27. august kl. 12-00-12-45.

Alle arrangementerne er gratis, men billetbestilling er nødvendig. Billetter bestilles på billundbib.dk/arrangementer. Her kan du også læse meget mere om bibliotekets mange tilbud i festugen.

PR-Foto: Billund Bibliotekerne

I år sender vi også flere af vores arrangementer ud på kommunens plejecentre og institutioner.

På Hejnsvig Plejecenter kan beboere og pårørende bl.a. opleve bandet OPSANG, der spiller op til fællessang med gamle og kendte klassikere, og på Billund Plejecenter er der arrangeret ”Musik og fortælling” med Jens Peter Madsen og Jørgen Dickmeiss. Her kan beboerne opleve sange, musik og historier, som vækker både minderne og nutiden til live.

 

 

Bag Nordiske Stemmer 2022 står Spoken Word Festival og Trekantområdet Festuge sammen med de syv biblioteker i Trekantområdets kommuner (Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen, Vejle, Haderslev og Kolding). Festivalen realiseres med støtte fra A.P. Møller Fonden skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.