42 nye vuggestuepladser ved Børnenes Univers Billund blev indviet

Bjarne Larsen, formand for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune, klippede den røde snor ved indvielsen af den nye tilbygning til Børnenes Univers Billund. Foto: Billund Kommune

 

Onsdag den 17. august blev 42 nye vuggestuepladser ved Børnenes Univers Billund indviet. Efterspørgsel har været stor, og derfor er alle pladser allerede optaget.

Børnenes Univers Billund indviede onsdag den 17. august en ny tilbygning, som har givet plads til 42 nye vuggestuepladser i daginstitutionen på Engdraget 8.

Den nye tilbygning indeholder 400 kvadratmeter vuggestue og 90 kvadratmeter krybberum. Desuden er både køkkenet og p-pladsen blevet udvidet. Den samlede pris for byggeriet er 13 millioner kroner.

”Vi oplever en stor lyst fra børnefamilier til at bo i Billund, og det betyder, at børnetallet i Børnenes Hovedstad vokser. Med denne udvidelse af Børnenes Univers Billund kan vi i endnu højere grad imødekomme forældrenes ønsker om at få vuggestuepladser. Samtidig er det vigtig for os, at vi kan tilbyde høj kvalitet i vores dagtilbud, hvad angår både de fysiske og pædagogiske rammer, og det kan vi i Børnenes Univers Billund,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Tilbygning taget i brug i foråret

Børnenes Univers Billund har tre enheder (Klatretræet, Trætoppen og Træstubben), og udvidelsen betyder, at børn nu kan starte i vuggestue og fortsætte i børnehave på samme enhed. Søskende under tre år og over tre år kan således gå samme sted.

Tilbygningen var klar til at tage imod de nye børn i foråret, og lige før sommerferien blev institutionens nye legeplads også færdiggjort som det sidste.

”Vi har mødt stor velvillighed hos forældrene og ansatte, som vi har trukket mange veksler på. Vi har haft travlt med både at indkøbe møbler, inventar og ansatte nye og flere pædagogiske medarbejdere. Vi har kun oplevet stor fleksibilitet og engagement fra forældre på trods af til tider megen larm, byggerod og vanskelige adgangsforhold,” siger Lisbeth Østergaard, dagtilbudschef i Billund Kommune.

Kirsten Vestergaard, dagtilbudsleder hos Børnenes Univers Billund, er glad for, at byggeprocessen er kommet godt i mål.

”Vi er superglade for de nye rammer, som kommer til at give masser af gode oplevelser, er jeg sikker på. Nu er vi i fuld gang med at få skabt en god hverdag for børnene, siger Kirsten Vestergaard.

Fakta
Børnenes Univers Billund er en institution med både børnehave og vuggestue for 0-6-årige børn fordelt på de tre enheder Træstubben, Trætoppen og Klatretræet.

Kommunalbestyrelsen i Billund Kommune indgik den 10. oktober 2019 et budgetforlig, der afsatte samlet set 13 millioner kroner til etablering af 42 nye vuggestuepladser til børn 0-2 år i Børnenes Univers Billund skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.