Fra næste år skal du selv køre genbrugsbeholderen tilbage fra skel

PR-Foto: Billund Kommune

Skraldemændene går rigtig mange skridt om dagen, og det slider på dem. Derfor skal man fra marts 2023 selv køre sin genbrugsbeholder tilbage fra skel.

Fra 1. marts 2023 skal man selv køre sin genbrugsbeholder tilbage fra skel, hvis man bor i hus i Billund Kommune. Det sker for at hjælpe skraldemanden, som går cirka 25.000 skridt på en arbejdsdag.

Fra samme dato skal man sortere sit affald ved hjemmet i 10 kategorier og får derfor en ekstra genbrugsbeholder. Man får tømt sin genbrugsbeholder til pap og papir hver sjette uge, mens genbrugsbeholderen til plastik, mad- og drikkekartoner, metal og glas bliver tømt hver tredje uge.

”I mange andre kommuner har man gode erfaringer med, at borgerne selv kører genbrugsbeholderen. Det er få skridt for os, når vi hver tredje og sjette uge skal køre den tilbage – til gengæld sparer skraldemanden mange skridt, fordi han hver dag tømmer flere hundrede genbrugsbeholdere,” siger udvalgsformand for teknik-, plan- og kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen.

Derfor besluttede det daværende teknik- og miljøudvalg i sidste periode, at skraldemanden fra marts 2023 ikke længere skal køre genbrugsbeholderen tilbage. Stativet til mad- og restaffald bliver stadig tømt på samme måde som i dag. Her skal borgerne altså ikke køre noget tilbage.

Tilbage – men ikke frem

I blandt andet Vejle Kommune skal man både køre sin genbrugsbeholder frem og tilbage. I Billund Kommune skal man fremover kun køre den tilbage.

”Vi forsøger at ramme en god balance mellem at tilbyde god service til borgerne, samtidig med at vi passer på skraldemændene. Derfor tager vi hver halvdelen af vejen,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen.

På Billund Kommunes hjemmeside kan man få en kalender over, hvornår man får tømt sine beholdere. På den måde kan man for eksempel aftale, at nabo eller familie kan køre beholderen tilbage, hvis man er på ferie skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.