Se de mange billeder: Grindsteds nærpolitistation blev indviet

Justitsminister Mattias Tesfaye klipper her minebåndet over - Foto: René Lind Gammelmark

 

Af Marianne Thorø

Selvom placeringen fysisk er i Grindsted, så kommer det hele Billund kommune til gavn, at der i dag blev åbnet en spritny nærpolitistation i Falck-bygningerne på Vestergade. Det blev fastslået i alle taler – og ved de små snakke rundt omkring efterfølgende, mens de fremmødte borgere nød en is og en kop kaffe.

– Alt godt kommer til den, der venter, lød det blandt andet i talen fra borgmester Stephanie Storbank (V) med henvisning til, at kampen for at få en ny nærpolitistation har været i gang i flere år:
– Grindsted havde en politistation helt frem til 2007, hvor den lukkede som følge af politireformen, der var vedtaget året forinden, og som centraliserede store dele af politiet. Det har derfor længe været et stort ønske igen at have en politistation i Grindsted. Så glæden var stor, da det blev besluttet at Billund Kommune, var blandt de 20 kommuner, hvor der skulle etableres en nærpolitistation, lød det i borgmesterens tale.

En af dem der er glad for at vi nu har fået en nærpolitistation er det lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen (V):
– Det her er rigtig stort – både for Grindsted by, men så sandelig også for hele kommunen. Det er jo dét der med at få betjentene tættere på os. Det kan vi vist alle glæde os over, siger Anni Matthiesen.

Det var dog ikke med Venstres stemmer, at de 20 nærpolitistationer blev en realitet. Partiet valgte nemlig at stå udenfor dét forlig, der nu har sendt en nærpolitistation til Grindsted:
– Det gør vi udelukkende på grund af den måde det skulle finansieres på. Vi havde foreslået en anden måde, for her bliver det dyrere at være dansker. Der har vi i Venstre et princip om, at hvis der sker skattestigninger, som går ud over borgerne, så siger vi nej – og det var dét, der var årsagen til, at vi forlod aftalen. Men jeg håber da, at næste gang der indgås et politiforlig, at vi så sidder med ved bordet igen, lød det fra Anni Matthiesen ved dagens indvielse af Vestergade-nærpolitistationen.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse