Karsten Byrgesen er ny folketingskandidat for Nye Borgerlige i Vejen-kredsen

På billedet er den nye Folketingskandidat omgivet af lokalformanden, Tommi Rytz, og byrådsmedlem i Vejen, Peter Svane. - Foto: LLN Press

Af Leif Christensen

Det bliver 66-årige Karsten Byrgesen, der bliver Nye Borgerliges kandidat i Vejen-kredsen ved det forestående Folketingsvalg.

Han bor i Fredericia og sidder på anden periode i byrådet i Fredericia og startede ved årsskiftet i det nyvalgte regionsråd.

– Det er første gang, jeg stiller op til Folketinget, men jeg tror absolut på muligheden for at blive valgt, siger Karsten Byrgesen til migogvejen.

Han mener, det er vigtigt, et Folketingsmedlem kender til sit område og ikke efter et valg opholder sig i hovedstaden.

Vejen-kredsen dækker Vejen og Billund kommuner og er en del af Sydjyllands Storkreds, hvor også spidskandidat Pernille Vermund stiller op.

Hun vil utvivlsom trække mange stemmer, så der skal forholdsvis færre til. at Nye Borgerlige – liste D – henter et ekstra mandat i kredsen.

– Jeg arbejder for et stærkt dansk kulturelt fællesskab, klar tale og klassiske værdier. Jeg har arbejdet som major i hæren i 42 år, heraf 22 år i chefstillinger og ni års internationale udsendelser og tre år som selvstændig erhvervsdrivende. Jeg står vagt om vores frihed og retten til at være og leve dansk, lighed mellem kønnene og nej til knæfald for fremmede kulturer, lyder det på listens hjemmeside.

– Jeg vil i Folketinget, fordi der mangler en lokal Nye Borgerlige-stemme, der taler Vejens, Billunds og Syd- og Sønderjyllands sag, noterer Karsten Byrgesen.

– Vejen-kredsen er en meget vigtig og helt central del af det såkaldte udvidede trekandområde, noterer Karsten Byrgesen.

På billedet er den nye Folketingskandidat omgivet af lokalformanden, Tommi Rytz, og byrådsmedlem i Vejen, Peter Svane.