Fire rekorder til Heden-atleter

Siv Bertelsen - Foto: René Lind Gammelmark

13.personlige rekord til Siv i år – tæt dyst mellem tvillinger

Endnu engang har de unge atleter fra Heden, Grindsted, præsteret fint. Denne gang ved regionsstævnet i Kolding. De i alt fem atleter af begge køn startede tilsammen i ni øvelser. Tre gange blev det til personlige rekorder og en gang til en tangering.

Efter sin længste konkurrence pause siden starten som atlet og en større ændring i sit liv viste Grindsteds EM-løber, Siv Bertelsen, at på atletikbanen er alt ved det gamle. Siv vinder langt de fleste af sine løb og løber endda som regel hurtigere end nogensinde før.

Efter sin EM-semifinale i Jerusalem i juli blev den blot 15-årige Siv udtaget til de nordiske U20-mesterskaber, men meldte afbud for at holde ferie, men efter ferien blev pausen længere end planlagt, da et fast årligt løb i hendes kalender blev aflyst. Optakten til weekendens regionsstævne på Sivs gamle hjemmebane i Kolding var heller ikke prangende, da hun i DHL-stafetten i Odense løb over 18 min. på de 5 km, og oveni har hun lavet en større omstilling i sit liv, da hun tager 10. kl. på Hjemly Idrætsefterskole på Fyn med Danmarks eneste løberlinje.

Men ved regionsstævnet i Kolding førte hun 800 m-løbet fra start til mål og satte med tiden 2.17,50 min. personlig rekord på distancen. Selv om forbedringen denne gang kun var 0,17 sek., svarende til præcis en meter, var rekorden ret enestående hendes femte i lige så mange løb på distancen i år. Totalt er hun helt oppe på 13 personlige rekorder i 16 starter på tværs af hendes forskellige distancer. Lige bag hende sluttede både en U20- og en U18-landsholdsløber, begge tidligere træningskammerater.

I spydkast fik den ældste Bertelsen-søster, Liv, 19, revanche fra de vestdanske mesterskaber ved at vinde med mellemste søster Lykke, 17, på tredjepladsen blandt de ni kastere i den fælles pigeklasse. Liv kastede 26,03 m. og Lykke 23,77 m., og for Lykke blev det dyrt, at kasterne på grund af det store felt kun fik tre forsøg på den knastørre og hårde bane, for hendes klart længste forsøg fik ikke korrekt fat i det knastørre og sparsomme græs.

Alle tre søstre deltager i ungdoms-DM i Hvidovre i næste uge skriver Erik Holme Bertelsen på vegne af AK Heden i en pressemeddelelse.

 

Heden-tvillinger i tæt dyst

Foruden de tre Bertelsen-søstre var også et par andre søskende fra AK Heden med i Kolding, nemlig tvillingerne Howsikkan og Elakiyan Suntharavadivel. Tvillingerne gennemførte tre fjerdedele af en firkamp, da de afstod fra det afsluttende 1.000 m.-løb. Resultatet blev to personlige rekorder og en tangering – og to-et til Howsikkan i det indbyrdes opgør. I alle tre discipliner placerede tvillingerne sig på skift som nr. to og tre blandt de i alt fem 12-13 årige drenge.

Elakiyan lagde ud med en snæver indbyrdes sejr med 11,79 sek. på 80 m. mod Howsikkans 11,81 sek. Men så tangerede Howsikkan sin personlige rekord med 1,35 m. i højde, mens Elakiyan sprang 1,25. Til sidst afgjorde Howsikkan brødredysten ved at støde 7,94 m. med kugle mod Elakiyans 7,58 m. Begge stød var personlige rekorder.