Malan Lamhauge har haft blomsterbutik i et år i Sdr.Omme og er kommet med i Interflora

Foto: René Lind Gammelmark

Den 7. sepetmber åbnede Malan Lamhauge blomsterforretningen YASMINS i Sdr.Omme.  Malan åbnede forretningen i de lokaler Tøj & Sport tidligere havde til huse i på Hovedgaden 4. 

 

Det år er gået hurtigt, tiden er fløjet afsted fortæller Malan Lamhauge.

Den 1. marts overtog Malan Dine Vine i Grindsted, der blev til Dine Vine i Sdr.Omme.

Salget af vin er steget meget, før var det en flaske af gangen, nu er der i kasser, og også til forskellige feste.

Interflora
Yasmins har meldt sig til en ny blomsterkæde, butikken har hidtil været medlem af Euroflorist, men det har Malan opsagt pr. 1. oktober. Malan ville nemlig gerne have Yasmins med i Interflora kæden, men da der var en opsigelsesperiode på Euroflorist ville det først blive pr. 1. oktober.  Interflora kontaktede Malan, for at høre om ikke hun kunne starte op 1. september, og efter at have fået lavet en aftale med Euroflorist om at hun gerne måtte starte nu,  så betyder det at hun er med i begge kæder den næste måned.  Det vælter allerede nu ind med bestillinger.

Medlemsskabet af Interflora forventer Malan sig meget af, for det kan betyde en stor omsætningsstigning på salg via computeren (internet  – red).  

Yasmins har to chauffører der kører på skift kører ud med blomster til kunderne der bestiller enten direkte i butikken, eller via internettet. Der ud over har hun en elev der er udlært den 20. december, en praktikant på 8 timer, en fleksjobber på 9 timer, og en nyansat på 10 timer om ugen (det er en prøve for at se om det er noget for personen, med mulighed for at fortsætte). Malans to sønner kommer og hjælper efter behov om eftermiddagen med forefaldende arbejde som f.eks. at sætte varer på plads, vande blomster mv.. Der ud over er der en bogholder til at ordne regnskabet.

Der er travlt nu, jeg er her mange timer fortæller Malan Lamhauge, der også bruger aftener og weekenderne med at arbejde for at kunne følge med.

Blomster to-go
Malan regner med at der bliver lavet en to-go butik, hvor kunderne selv kan lukke sig ind for at hente blomster når butikken er lukket. Der vil være en tidsbegrænsning for i hvilket tidsrum to-go butikken er åben.

Malan får med en to-go butik, også muligheden for at justere på butikkens åbningstider, for det er svært at få personale til en blomsterbutik. Med en to-go butik kan hun få muligheden for at lukke butikken lidt tidligere uden at det nødvendigvis går ud over kundernes mulighed for at købe blomster, nu hvor de kan købe det i to-go butikken.

Ikke planer om at få flere butikker
Malan bliver ofte spurgt om ikke hun har lyst til at starte op med en butik i Grindsted, men det har hun ingen planer om. Det er her jeg skal være, og jeg har rigeligt at se til med en butik i Sdr.Omme.

Det er dejligt at folk nu er begyndt at holde fester igen efter Corona fortæller Malan Lamhauge. Vi har et meget bredt område vi dækker, vi  sælger rigtig mange buketter her i butikken, men der ud over sælger vi også alt muligt andet som en blomsterbutik sælger, kurve, firmagaver, bårebuketter, brudebuketter og meget mere.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Læs også

Yasmins i Sdr.Omme overtager Dine Vine Grindsted

Yasmins i Sdr.Omme overtager Dine Vine Grindsted