Vorbasses nye, grønne torv er nu på vej

Skitse over det kommende torv i Vorbasse. Illustration: Billund Kommune

Billund Kommunalbestyrelse har givet en ekstrabevilling på 300.000 kroner, så Vorbasse bymidte kan få sit nye torv.

Nu bliver arbejdet med at forny Vorbasse Torv endelig færdiggjort. Projektet har været på pause i en periode, mens Billund Kommune har afventet godkendelse fra Vejdirektoratet til at omlægge Søndergade og lukke Bakkevej af for udkørsel til Østergade.

Nu er godkendelsen på plads, og tirsdag godkendte kommunalbestyrelsen en ekstra bevilling til projektet for at håndtere de stigende håndværker- og materialepriser, som er kommet i mellemtiden. Arbejdet begynder midt i september, og forventningen er, at det nye torv står klar til indvielse omkring årsskiftet.

”Jeg er lettet over, at vi endelig har godkendelsen i hus, for der er ingen tvivl om, at ventetiden har krævet stor tålmodighed hos borgerne i Vorbasse. Ventetiden har desværre også betydet, at priserne er steget, og derfor er jeg glad for, at kommunalbestyrelsen har godkendt en ekstrabevilling til projektet, så Vorbasse endelig kan få sit nye torv,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget

Projektet er en del af det samlede byfornyelsesprojekt, som tegnestuen Gustin Landskab har udarbejdet for Vorbasse tilbage i 2017. Aktivitetsaksen ved skolen og fritidscentret er også en del af dette.

”Vi glæder os til endelig at kunne realisere planerne og skabe et centralt torv, hvor der er plads til liv og fællesskab, siger Gitte Holmgaard fra koordinationsudvalget i Vorbasse.

Fakta om projektet:
Projektet på torvet går ud på at lukke Bakkevejs udkørsel til Østergade, så man her kan etablere et samlende torv for byen. I stedet bliver Søndergade ført ud til Vestergade/Østergade, og der bliver etableret en sti på tværs af pladsen.

Projektet omdanner det eksisterende asfaltareal til et grønt område med en samlende grusplads i midten, som spiller sammen med det bagvedliggende historiske hus. Beplantningen bliver en blanding af bede med blomstrende stauder og vildere bede med græsser. Forskellige siddemøbler i egetræssveller placeres rundt omkring ligesom fritstående borde nær kroen.

Projektet er et samarbejde mellem Vorbasses Koordinationsudvalg og Billund Kommune. Projektet styres af tegnestuen Gustin Landskab, og HedeDanmark er entreprenør på projektet skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.