Tid til sang og sange til tiden et sangforedrag med Erik Sommer i Billund

Erik Sommer - PR-Foto

Den 6. september gæster Erik Sommer Billund Centret med et sangforedrag.

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro. I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen.

Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre, ellers glemmer vi dem. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

Erik Sommer er konservatorieuddannet musikpædagog og har været ansat som lektor ved Nr. Nissum Seminarium, som højskolelærer på Silkeborg Højskole og Danebod Højskole og som forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere. Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier, hvoraf en del er blevet optaget i højskolesangbogen og i salmebogen. 

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han blandt andet modtaget Den Folkelige Sangs pris.

Medlemmer af Billund Pigekantori medvirker ved sangforedraget.

Det foregår i Teatersalen i Billund Centret, den 6. september 2022 fra kl. 19 til 21.30 – Der er gratis entre skriver Grene Sogn i en pressemeddelelse.