Wutomi Genbrug tog afsked med Edna Vingborg

Edna Vingborg - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag den 1. september blev der holdt afskedsreception for Edna Vingborg i forbindelse med hendes fratrædelse som butiksleder af Wutomi Genbrug i Grindsted. 

Edna Vingborg har været butiksleder siden Wutomi genbrug startede for 5 år siden, og i den tid har butikken gennemgået en større renovering. Edna har på kyndig vis været med ved indretningen af den nye butik.

Edna og hendes mand Svend mente, at deres hus i Grindsted var blevet for stort, så det blev sat til salg. De ville gerne bo ved jorden, men kunne ikke umiddelbart finde det rigtige at bo i. De kiggede på flere boliger, og pludselig var deres hus solgt.

Edna og Svend har tre børn, en søn der bor i Timring, en søn der bor i Vedersø og en datter der bor i Århus.

Da huset var solgt, og parret ikke lige kunne finde det helt rigtige i området omkring Grindsted, foreslog sønnen, at de så skulle flytte til Vildbjerg. Derved kom de jo tættere på ham. Der er fine togforbindelser fra Vildbjerg, og den 15. maj 2022 flyttede Edna og Svend til Vildbjerg efter at have boet på samme gade i 50 år. Det er jo egentlig en ny start.

Edna har altid arbejdet i forretninger, blandt andet 15 år hos Mission Afrika, Det Rigtige Hjørne (som lå i en del af Sparekassens bygning), Herretøjsforretningen Bruun på Torvet i Grindsted (også 15 år), og hos Chirell på Torvet. Jeg har altid arbejdet i forretninger, og det er også noget af det, jeg har brugt her i Wutomi Genbrug.

Ny butik
Wutomi lukkede den 23. december 2021 fordi, der skulle en stor ombygning til af lokalerne på Fælledvej.  Den 18. marts 2022 kunne de frivillige slå dørene op til en spritny og indbydende butik.

Vil bruge mere tid på børn og børnebørn
Edna Vingborg fortæller, at hun efter mange år med frivilligt arbejde er mæt af det, og at hun og Svend gerne vil bruge mere tid på deres børn og børnebørn.

De vil dog stadig af og til komme til Grindsted, for de har én i deres vennekreds, som de handler ind for – noget de startede med under Corona, og det fortsætter vi med, fortæller Edna Vingborg.

Der var mødt mange af de frivillige op til receptionen, der startede kl. 14, og efter en tale, hvor Edna blev takket for sin indsats, var det tid til kaffe, kage og hygge.

 

Klik på billederne fra receptionen i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse