Grindsted Tennisklub indvier nyt padelanlæg på lørdag

Næstformand Jesper Bech (tv) og baneformand Erik Stie Carstensen fra Grindsted Tennisklub jonglerer hjemmevant med padelbat og bolde før lørdagens indvielse af de to nye padelbaner bag Lynghallen. - PR-Foto

Kom og spil gratis med. Det eneste, du risikerer, er at blive bidt af en ny hobby!

Sådan kan man sammenfatte invitationen fra Grindsted Tennisklub før indvielsen af klubbens to nye padelbaner bag Lynghallen på lørdag.

Padel spilles med tykke bats i stedet for med ketsjere og er langt nemmere at spille. Spillet vokser stort, ikke mindst i Middelhavslandene, hvor spillet mange steder har overhalet tennis. Det spilles i en lukket boks, hvor væggene udgøres af trådnet og glas. Det minder om en blanding af tennis og squash. Også badmintonspillere vil kunne genbruge en del af deres kunnen. Ligesom det er nemt at lære.

-Efter et kvarters instruktion vil de fleste være i gang, lover baneformanden i Grindsted Tennisklub, Erik Stie Carstensen.

De seneste måneder har en pæn flok medlemmer fra tennisklubben lagt langt over 700 gratis arbejdstimer i opførelsen af anlægget, som alligevel løber op i 1,2 mio. kr. Partner er Grindsted Firma- og familieidræt. Begge foreninger har lagt 100.000 kr. i anlægget nu i tennisklubbens 100 års jubilæumsår. Derudover har private sponsorer, langt overvejende firmaer fra byen, doneret en kvart mio. kr. Men den største portion kommer fra fonde.

Tennisklubben og firmaidrætten håber, at mange bysbørn tropper op på lørdag og tager mod tilbuddet om en gratis omgang med det populære, nye spil. De to nye padelbaner har taget den inderste af de tidligere fire tennisbaner, og det bliver en aktiv lørdag, som er afslutningsdagen for tennisturneringen AC-Cup med efterfølgende sæsonafslutning om aftenen. Her kan medlemmerne forhåbentlig fejre en vellykket indvielse af padelanlægget.

Den ene bane står åben for gratis spil hele dagen fra kl. ti. Den anden bane bruges til officiel indvielse med flere opvisningskampe om eftermiddagen fra kl. 13 og et par timer frem. Kl. 13.45 indvier en flok inviterede kendisser fra byen  banen. Hvem det bliver er endnu en hemmelighed. Dog har kommunaldirektør Ole Bladt takket ja til invitationen. Efter en halv time er der dyst mellem inviterede sponsorer og efter endnu en halv time slutter en kvartet af ungdomsspillere af, før der er kaffe og kage samt kolde forfriskninger til alle.

 

Håber på nye medlemmer
Bliver du bidt af sporten, kan du spille resten af året for 300 kr., mens prisen for resten af sæsonen samt hele næste sæson bliver 1.200 kr.

Tennisklubben lægger ikke skjul på, at målet med investeringen i de nye baner er at trække nye medlemmer til.

–  Tidligere lå vi omkring 130 medlemmer, men vi er kun 70 tilbage, næsten alle seniorer. Mange er stoppet under coronaen og er ikke begyndt igen.

–  Samtidig var vi enige om, at vi skulle ride med på bølgen af padel fra start. Flere omegnsbyer har fået anlæg eller er på vej til det.

– Vi håber på 150 padelspillende medlemmer eller op mod 100 medlemmer pr. bane. De store forbund bag padel beregner 150 medlemmer pr. bane, men vi kan nøjes med mindre. Der skal være plads til dem, der vil spille, fastslår næstformand i tennisklubben – og formand for firmaidrætten, Jesper Bech.

 

Fakta
Padel spilles næsten udelukkende som double, og begge baner ved Lynghallen er doublebaner. En bane er 20 m. lang og 10 m. bred, altså en smule smallere end en doublebane i tennis og især lidt kortere. Arealet er ca. tre fjerdedele af en tennisbane. Væggene er fire meter høje og nettet 88 cm højt i hele banens bredde. I tennis er nettet 91,5 cm. højt på midten, men højere i siden.

Magion har også en enkelt padelbane, som kan lejes på timebasis eller med klippekort, mens du hos Grindsted Tennisklub har frit spil, når du har betalt kontingentet skriver klubberne i en pressemeddelelse.