Se kæmpe galleri: Historisk dyrskue og Veteranstævne på Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag var der godt fyldt op på parkeringsområdet ved MARK – Billund Kommunes Museer og Museumsgården Karensminde.

Museumsleder Carina Serritzlew holdt åbningstalen kl. 9.30 hvorefter gæsterne kunne gå rundt og se de over 100 køretøjer i forskellige afskygninger og aldre.

Kvæg, heste, får, geder og hunde blev præsenteret i ringen fra kl. 11.30 til 14.

Kl. 14 var det så tid til at Veterankøretøjerne blev præstenteret i ringen, og de blev afløst af traktorerne.

Der var i løbet af dagen også pløjekonkurrence for veterantraktorer.

Der var rigtig mange der havde taget turen til Museumsgården Karensminde søndag.

De mange frivillige fra Karensmindes Venner sørgede for at man ikke behøvede at gå sultne eller tørstige rundt, da det var mulighed for at købe mad flere steder, ligesom traditionen med Karensmindes lagkage blev holdt i hævd. Der var også rigtig mange der var i teltet for at købe lagkage og kaffe.

En af de biler man kunne se, var en Mercedes personbil fra 1957. Den blå bil der kun havde kørt 82.000 km var filmstjerne. Søren Sørensen fra Læborg Autohanden ved Vejen blev nemlig bedt om at skaffe sådan en bil der skulle bruges til filmen om Flemming (Bamse) Jørgensen.  Bilen blev også brugt i optagelserne til den nye TV-serie “Carmen Curlers” der har premiere den 2. oktober på DR 1. Bilen blev efterfølgende sat til salg hos Søren Sørensen, og en af Sørens medarbejdere, Allan Mikkelsen kunne ikke lade være med at købe bilen. Det var også Allan der havde bilen med søndag.

Klik på de mange billeder i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse