Demokratifest i Billund Centret under Børnenes Topmøde

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Leg, glæde og internationale venskaber. Det er formålet, når der er demokratifest i Billund Centret onsdag den 14. september som en del af Børnenes Topmøde – og alle er velkommen.

Der er lagt op til leg, sjov og venskaber på tværs af hele verden, når der inviteres til demokratifest i Billund Centret onsdag den 14. september kl. 17.30-20.30.

Festen fejrer Børnenes Topmøde, som finder sted i de kommende dage, og hvor 80 børn fra hele verden kommer til Billund Kommune for at fremlægge deres løsninger for fremtidens udfordringer.

Formålet med festen er at lege, skabe glæde blandt deltagerne og vise det bedste fra Børnenes Hovedstad frem. Festen er målrettet børn og unge, men det er et åbent arrangement, hvor alle er velkommen til at kigge forbi. De internationale gæster deltager naturligvis også.

”Vi glæder os utroligt meget til at tage imod vores internationale gæster og danne fællesskaber på tværs af landegrænser. Med festen prøver vi at skabe rum for nogle uformelle møder, hvor deltagerne både kan være aktivt deltagende, socialt involveret og legende – ligesom vi er i Børnenes Hovedstad, siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Billund Kommunes Teknik-, Plan- og Kulturudvalg i en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Det globale møder det lokale

I festen møder det globale det lokale. Det sker ved at vise, hvad de lokale børn og unge laver. For eksempel kan man opleve dans og musik af kulturskoleelever, billedskoleelever er værter ved en kunst-workshop, og ungdomsskoleelever viser og inviterer til at lege med streetaktiviteter såsom basket, breake & skate. Man kan også møde deltagere fra projektet “I politisk mesterlære”, der holder workshop, og derudover er der åbent bibliotek og mulighed for at blive klogere på Børnenes Topmøde ved en udstilling fra CoC Playful Minds.

Billund Centeret danner desuden rammen om et hyggeligt loungemiljø med åben cafe, DJ til at skabe stemning og mulighed for alle for at afprøve færdigheder på dansegulvet i Silent disco.

Festen er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Kulturskolen, Billund Bibliotek, Billund Idrætscenter, ISB, Drive og BillundSkolen.

Fakta om Børnenes Topmøde:

  • Børnenes Topmøde er skabt i samarbejde mellem Billund Kommune, CoC Playful Minds, LEGO Fonden, International School of Billund, LEGO Group, Billund Lufthavn, LEGO House, WOW PARK, LEGOLAND, Lalandia, Fonden Drive, KIRKBI og AV Design.
  • 80 børn i alderen 10-17 er blev udvalgt til at deltage. De repræsenterer 60 forskellige nationaliteter.

Børnene har skabt et fælles manifest, til hvordan man kan løse de udfordringer, de ser som relevante for at sikre vores fælles fremtid. Manifesten fremlægger de torsdag. Det bliver sendt direkte fra et liveshow i LEGO House på følgende link: https://vimeo.com/event/2387934