Hele familien inviteres til Naturens Dag i Gyttegård Plantage

Der er bålmad på menuen til Naturens Dag d. 17. september. Foto: Billund Kommune

Der er bålmad og besøg af Naturstyrelsen, når Billund Kommune fejrer Naturens Dag lørdag d. 17. september. Det hele foregår i tidsrummet 10-13 ved shelterpladsen i Gyttegård Plantage, og der er lagt op til nogle hyggelige timer for hele familien.

De deltagende starter med i fællesskab at snitte grøntsager og gøre maden klar til bålet. Menuen står på både bålgryde og saltindbagte grøntsager. Mens maden bliver klar på bålet, vil Naturstyrelsen fortælle, hvad de gør for at passe på naturen i området.

Turen rundt i området byder på fortællinger om både hedeafbrænding, græsning med heste i området og meget mere. Når alle er blevet klogere, og maden er klar, kan man slå sig ned omkring bålet og nyde maden.

Har regnen været forbi i dagene op til, vil der også være mulighed for at lede efter spisesvampe i området. Har man lyst, kan man også besøge søen tæt ved shelterpladsen – måske kan man være heldig, at der kommer en vandsalamander forbi.

”Resten af landet afsluttede Naturens Uge med Naturens Dag d. 11. september, men hos os faldt det sammen med en masse andre spændende begivenheder. Det skal dog ikke afholde os fra at fejre Naturens Dag. Derfor har vi rykket det en uge, og vi glæder os til at fejre det d. 17. september i stedet,” fortæller Lea Bach Sloth, projektleder i Trafik, Park og Natur afdelingen i en pressemeddelelse.

Arrangementet starter kl. 10, men det tager 15-20 minutter at gå fra parkeringspladsen til shelterpladsen, så det er bedst at være der i god tid. Selvom arrangementet slutter kl. 13, er man meget velkommen til fortsat at gå på opdagelse i området bagefter.

Man skal selv medbringe service til maden, og det er en god idé at tage tøj på efter vejret.

Tilmelding foregår på: https://billund.dk/naturensdag

Mere information om shelterpladsen kan findes på: https://udinaturen.dk/shelter/5388