Lokalt håndboldstævne fylder 10 år

Foto: René Lind Gammelmark

For 10. gang slår GGIF Håndbold dørene op til det årlige stævne for ungdomshold men selv efter 10. år skal stævnet tilpasses hver gang.

På fredag gør 850 håndboldspillere fra U11 til U15 deres indtog i og omkring MAGION. De giver allesammen deres bidrag til at GGIF kan nå at få afviklet 215 håndboldkampe inden søndag sidst på eftermiddagen hvor dette års Vestjysk Bank Cup slutter for denne omgang.

Stævnet er tænkt som et opstartsstævne inden den egentlige turnering for ungdomsholdene starter og mange klubber kommer for at få spillet deres hold sammen men også for at styrke det sociale sammenhold. Når der ikke spilles kampe i hallerne i Grindsted, Sdr. Omme eller Filskov så fungerer MAGION som en magnet for holdene, der bruger ventetiden på at heppe, gå i svømmehallen, få spist eller bare ladet op i sofaerne.

– Der er en helt særlig summen af liv og aktivitet i og omkring MAGION hele weekenden og det er fantastisk at opleve glade børn og unge, der bare nyder at være omkring den sport, de elsker og bruger masser af timer på hver uge. Nye venskaber opstår på kryds og tværs af årgange og klubber og humøret er bare højt fortæller Carsten Riemann, som er en del af stævneudvalget der planlægger og sikrer at alt i løbet af weekenden går efter planen – og gør det ikke det, så sidder vi klar til at hjælpe hold og frivillige.

Men selvom håndboldstævnet nu kan kalde sig for rund fødselar, så er det ikke en selvfølge, at det kan afvikles på rutinen og at der bare kan trykkes på en gentagelsesknap.

– Vi er hvert år nødt til at justere her og der for at få det bedste stævne for deltagerne. I år har den nye efterskole PLAY overtaget Erhvervsgymnasiets lokaler og skolen er under ombygning. Det giver en udfordring i forhold til overnatningskapaciteten, hvor vi så skal ud at finde alternativer til holdene, siger Henrik Risager som har det store overblik over indkvartering og samarbejdet med skolerne omkring de praktiske detaljer.

Et håndboldstævne som dette med over 800 deltager, der både skal spise, sove og spille kampe er dybt afhængige af, at frivillige hænder støtter op om projektet. Der bruges ca. 90 frivillige til at dække vagter der forløber over alle døgnets 24 timer. Skolevagter, nattevagter, dommerborde, måltider, halansvarlige, svømmehalsopsyn og alle de løse opgaver er grundlaget for stævnets eksistens.

– Et stævne som dette laver et økonomisk overskud, som ryger tilbage til klubben. Det medvirker til, at vi kan bl.a. kan holde kontingentet nede, indkøbe udstyr og give vores hold nogle gode oplevelser i løbet af en håndboldsæson. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at ønskescenariet var, at vi havde for mange frivillige og var nødt til at takke nej til deres hjælp i denne omgang. Nogle af vores frivillige er gode til at dække flere vagter i løbet af weekenden men som klub vil vi da opfordre til at byde ind som frivillig, når muligheden er der og for Vestjysk Bank Cup, så er muligheden der igen om et år siger Lene Tullesen som står for at fordele de frivillige ud på vagterne og sammen med resten af det syv mand store stævneudvalget sender en stor tak til alle dem, som på den ene eller anden måde støtter op omkring afviklingen af stævnet.