Efterskolen PLAY inviterer til efterskolernes dag

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag den 25. september holder Efterskolen PLAY efterskolernes dag fra kl. 13.00 til 17.00

I slutningen af Juni – overtog Efterskolen PLAY lokalerne, efter translokationen og de sidste elever dermed forlod skolen.

Det er gået meget stærkt
På kun to et halvt måned er der sket meget på skolen.. Umiddelbart efter overtagelsen af lokalerne gik en flok friske mennesker igang med at rydde lokalerne,og gøre klar til håndværkerne.

Alt inventar blev købt sammen med lokalerne, og inventaret er blevet stillet ind i kantinen mens ombygningen er i gang.

I øjeblikket arbejdes der både indvendig og udvendig.  Indvendigt bliver mange af de gamle klasselokaler lavet om til værelser, mens andre af klasselokalerne bliver moderniseret. I sådan et gammelt byggeri er der en del asbest, og det bliver der selvfølgelig taget hånd om efter foreskrifterne. Så inden der bliver brækket ned, bliver det saneret, og derefter brækket ned.  Håndværkerne går så i gang med arbejdet med at bygge lokalerne op igen, og det arbejde er i fuld gang.  

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

I den nyeste del af bygningen skal der ikke laves ret meget, og det er her skolens administration kommer til at få til huse.

Flemming Pedersen der er formand for Efterskolen Play viste onsdag formiddag Netavisen Grindsteds redaktør rundt på den gamle handelsskole, som han i øvrigt selv gik på fra 1984 til 1985, som elev på EFG Handel & Kontor. Udenfor, var entreprenører og støbefolk i fuld gang med at lave klar til at man kunne støbe fundamentet til den nye håndboldhal.  Flemming Pedersen gik i øvrigt også selv på Grindsted Handelsskole, hvor han i 1985 blev færdig med HH.

Foto: René Lind Gammelmark

Hvis du overvejer et år på efterskole – og hvis du har mod på at være med til at skabe helt nye rammer – så kan Efterskolen PLAY være noget for dig

Efterskolen PLAY er en ny, eksamensfri efterskole, der åbner i 2023. Her kan eleverne bruge 10. klasse til at fokusere på det, de brænder for – alt sammen gennem en legende tilgang.

På Efterskolernes dag tager Efterskolen PLAY imod forældre og elever, der har lyst til at opleve en skole under ombygning. Her vil man opleve vores byggeplads, se skitser af den nye efterskole, høre vores engagerede linjefagsansvarlige fortælle om undervisning på PLAY – og så vil vores forstander give et legende indblik i, hvad Efterskolen PLAY bygger på skriver de på deres hjemmeside.

Program for dagen

 • Modtagelse og udlevering af PLAY-gave
 • Oplæg omkring Efterskolen PLAY
 • Indblik i skolens fysiske faciliteter i form af virtuel rundvisning og tegninger
 • Mulighed for samtaler med linjeansvarlige og tidligere efterskolelever
 • Rundvisning i byggeriet med både ombygning og tilbygning
 • Mulighed for spørgsmål

På skolen bliver der tilbudt følgende linjefag:

 • Design og Konstruktion (klik HER for at læse mere)
 • Contemporary Dance (klik HER for at læse mere)
 • Musik (klik HER for at læse mere)
 • Badminton (klik HER for at læse mere)
 • Håndbold (klik HER for at læse mere)