Air Greenland opretter en rute til Billund Lufthavn

Ruten kommer til at blive opereret af Jettime - PR.Foto

Rejsende mellem Grønland og Danmark får mulighed for at flyve til og fra Billund Lufthavn fra sommeren 2023.

Den 29. marts 2023 lander Air Greenland for første gang i Billund Lufthavn med en direkte rute mellem Grønland og Danmark.

– Air Greenland har på baggrund af samtaler med rejsebureauer og analyse af kundernes rejsemønster vurderet, at en rute fra Grønland til Vestdanmark vil give et bedre produkt. Med etableringen af ruten vil den samlede rejsetid blive forkortet, og mange af kunderne kan undgå at overnatte i forbindelse med rejsen fra og til Grønland, siger Air Greenlands kommercielle direktør, Henrik Søe.

Billund Lufthavn har lavet understøttende analyser, der bl.a. viser, at tæt på 15 procent af alle personerne i Billund Lufthavns optageområde har en relation i form af enten familiemedlemmer eller venner på Grønland. Så Jan Hessellund, adm direktør i Billund Lufthavn, er stolt af at lægge lufthavn til, at Air Greenland åbner deres anden rute til Danmark.

– Det er en fantastisk nyhed, at Air Greenland har valgt at åbne en rute til Billund Lufthavn. Det bliver en succesfyldt rute, fordi vores område har et stort grundlag for at fylde flyene. Der bor mange herboende grønlændere i vores optageområde, men her er ligeledes mange, der har andre relationer dertil – eller blot ønsker at besøge og opleve den smukke natur. Så det er en yderst attraktiv rute, som vi er stolte af at præsentere sammen med Air Greenland, siger Jan Hessellund i en pressemeddelelse fra Billund Lufthavn.

Tidstabel
Ruten, der flyves, er mellem Kangerlussuaq Airport og Billund Lufthavn, og flyvningen bliver første gang 29. marts i forbindelse med påsken. Ruten vil blive opereret af Jettime med flytypen Boeing 737-800 som har plads til 189 passagerer. Billetterne bliver sat til salg inden for 14 dage. Hold øje med Air Greenlands hjemmeside.