Vi går igen med i March mod Ensomhed

PR-Foto

Patrick Cakirli og følgeskab begyndte i august vandreturen på 2000 km på tværs af landet for at sætte fokus på ensomhed, som er en af de største helbredsudfordringer for folkesundheden i Danmark. Marchen rammer Grindsted på etape nr. 67 den 13. oktober.

2.000 kilometer og 2,5 millioner skridt gennem 81 kommuner og 5 regioner. Det er noget af en tur, som Patrick Cakirli har sat sig for, når han, fra i dag den 8. august, til og med den 14. oktober, marcherer mod ensomhed. Konceptet for March mod Ensomhed er simpelt: Patrick må ikke gå, medmindre han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver Patricks vandring symbol på vigtigheden af fællesskab, sammenhængskraft og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed skriver Billund Kommune på hjemmesiden.

Fællesskab og fællesspisning

I 2021 var Billund Kommune også en del af marchen, og der var god opbakning fra de ca. 70-80 deltagere, der gik med på hele eller dele af ruten gennem kommunen. Fra Lego House gik der ca. 15 med. Da de forlod rådhuset i Grindsted, var de ca. 30 – heraf en del fra FGU i Grindsted. Ved Engsøen fik de følgeskab af ca. 20 mennesker mere fra Handelsskolen i Varde, og i løbet af ruten sluttede andre sig til, der havde hørt om marchen gennem bl.a. avisen og Facebook.

”Jeg synes, det var hyggeligt at gå og snakke med de andre og nyde det gode vejr,” fortæller FGU-elev Kristian Ellingsen, der sidste år gik 1,5 km med Patrick Cakirli.

Kristian glæder sig til igen at være en del af fællesskabet, da han i år skal hjælpe med fællesspisningen om aftenen d. 12. oktober. Det afholdes i samarbejde med Ungenetværket og Vestermarkskirken og finder sted i Vestermarkskirken i Grindsted. Morgenen efter fortsætter marchen fra rådhuset i Grindsted kl. 08.00 efter en let morgenmad.

Støtter ensomme og udsatte

Patrick Cakirli udfører March mod Ensomhed hvert år fra uge 32 til og med uge 41 for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter: RECOVERY BULLS – en idræts- og aktivitetsbaseret nonprofitorganisation, som blandt andet forebygger og afhjælper ensomhed blandt mennesker i udsatte livspositioner. 

March mod Ensomhed ‘22 udføres i samarbejde med over 45 kommuner, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, RECOVERY BULLS og Middelfart Sparekasse.

Fakta

  • Patrick Cakirli kan træffes på mobil nr. 93 30 01 80.
  • Se ruten gennem Danmark.
  • Deltagelse er gratis, og man bestemmer selv, hvor og hvor langt man vil gå med.
  • Tilmelding foregår på March mod Ensomheds Facebook-side, hvor der også er mere praktisk info
  • Det er muligt at støtte March mod Ensomheds Landsindsamling via bankoverførsel (1686 3232619987) eller på MobilePay (425 000).
  • Tilmelding til fællesspisning i Vestermarkskirken senest 5. oktober på sms til: 28 96 11 40 med teksten MME, dit navn og antal personer.