Dr.Diesel fejrer 25-års jubilæum med koncert den 8. oktober

Fra venstre Stefan Møller, Ulrik Sand Poulsen, Tonny Refshøj og Jens Peter Madsen - Foto: René Lind Gammelmark

Den 8. oktober 2022 holder Dr.Diesel sin 25-års jubilæumskoncert i Sdr.Omme Multicenter fra kl. 20.00 til 01.30 (dørene åbnes kl. 19.30).

Ud over Dr. Diesel spiller også Billybobbers og Marius Grønkjær.

Knaplund Destilleri stiller op med den “blp bar”

Du kan købe billetter, som koster 150,- kr. pr. stk til koncerten i Sdr.Omme Multicenter, Sdr.Omme Kro, hos Meny og Q8 og ambassadører, ligesom du kan købe billetter i døren.

Om Dr.Diesel
Idéen til Dr. Diesel kom fra Jens Peter Madsen og Flemming Marquardt, der fandt en trommeslager (Martin Mikkelsen i Kibæk). Jens Peter fortalte, at der så manglede en til at synge, da der ikke var en af de tre der egentlig kunne synge. Jens Peter hørte Stefan Møller og hans bror synge, da de havde debut nede på den lokale Manana bar i Sdr.Omme  (med to western guitarer og bævrende stemmer – de var meget nervøse husker Jens Peter). Jeg kunne høre, at Stefan kunne synge, så derfor spurgte jeg ham bagefter om, han kunne tænke sig at synge i Dr.Diesel. Det var dansemusik, men Rock & Roll præget.  Vi spillede om lørdagen fortæller Stefan, og om søndagen ringede Jens Peter til mig for at høre om ikke, jeg ville synge i Dr. Diesel – og jeg sagde ja, fortæller Stefan, der lige var fyldt 18 år på det tidspunkt. Da jeg havde lagt røret på, tænkte jeg, at Wembley stadion nok var for lille konstaterer han med humor og et kæmpe grin.

Jens Peter Madsen var dengang 35 år og Flemming Marquardt 28 år. 

De spillede ude første gang til Viaduktfesten i Filskov. Det var egentlig meningen af Stefan og Flemming, der begge kommer fra Filskov, så vi var selvskrevne til byfesten i Filskov, husker Stefan Møller. Vi skulle spille om eftermiddagen, 2 eller 3 sæt, og så havde de jo hørt, at jeg var begyndt at spille sammen med nogle andre, så det blev sådan, at vi skulle spille om aftenen. Dengang havde vi jo egentlig ikke materiale til mere end to sæt, hvilket er 20-25 numre, men folk var totalt oppe og køre og stod oppe på bordene. Vi skulle så spille et sæt mere, men det er jo svært, når man kun har til to sæt. Derfor spillede vi det første sæt igen. 

Derefter fandt vi ud af, at vi skulle have nogle flere numre i vores repertoire, så vi ikke lige sådan løb tør.

Undervejs blev Flemming Marquardt og Martin Mikkelsen skiftet ud med Tommy Refshøj for 18 år siden og Ulrik Sand for 10 år siden.

Venskabet er det grundlæggende
I den besætning, der har været i orkestret, har altid gjort meget ud af, at vi skal spille musik, men vores venskab er det grundlæggende i Dr.Diesel. Der er vi nok noget forskelligt frem for andre orkestre, mener Stefan, der fortæller, at her får vi alle lov til at byde ind med noget. Hvis, der er en der gerne vil prøve noget, så prøver vi det. Det bliver selvfølgelig vurderet om, ædet fungerer, både for os som orkester og også med publikum. Fungerer det ikke, dropper vi det igen. 

Til at starte med var vores musik meget Creedence, Staus Quo og Gasolin.  Med den besætning vi har nu, er vi meget opmærksomme på at at tilpasse repertoiret. Vi har mere øje for at ændre undervejs. Da der var energikrise i 2008-2009, var der ikke nogen, der skulle have musik, og der var det da lidt kedeligt at stå i øvelokalet som vi gør hver onsdag, og spille de samme numre i halvandet år med minimale jobs.  Under Corona lavede vi halvanden nye sæt, hvilket er 15-20 numre, fortæller Stefan. Nogle af de gamle numre blev også støvet af, forbedret og ændret, så de var mere optimale. Vi er meget konsekvente med at øve, det er meget sjældent, at vi springer en uge over.

Vi har spillet for alt og alle
Vi har været over det meste af Danmark i løbet af de 25 år. Det er byfester, motorcykeltræf, privatfester, guldbryllup, 70 års fødselsdag. Den sidste 70-års fødselsdag vi spillede til var i Nordjylland – fødselaren kom med sin egen guitar og spurgte om, vi kunne spille noget med Rolling Stone – og det kunne vi jo godt, for vi kunne spille Honky Tonk Women, så vil jeg gerne spille med, sagde fødselaren. Såå det blev sådan. Det var lidt specielt og også hyggeligt.

I 2019 var vi på Sjælland til Skandinavisk Amerikanerbilklub træf i Kalundborg, hvor vi var en  hel weekend. Vi er noget på udebane, som byder på dialekter, specielt når man fyrer noget sjovt af fra scenen og publikum ikke forstår, hvad vi siger, men det blev nu alligevel en god weekend.

Fortsætter så længe det er sjovt
Når man spørger orkestermedlemmerne om hvor længe Dr. Diesel fortsætter, kan de ikke helt fortælle en stopdato. Vi fortsætter så længe, at vi synes, det er sjovt. De store setup tager jo mange timer at sætte op – op til 4 timer at stille op og 2 timer at pille ned. Vi spiller fordi, vi kan lide at spille musik. Vi hygger os, når vi er afsted. Vi er godt tilfredse med det antal spillejobs vi har – det er på det niveau, hvilket vi alle har det godt med.  Antallet af spillejobs er meget konstant lige med undtagelse af dengang, vi havde energikrise, og da der var Corona. Vi rører ikke spiritus før og under vores spillejobs. Det er først bagefter,l vi kan tage en øl.

Dr. Diesel donerer overskuddet fra koncerten
Da vi holdt 15-års jubilæumskoncert gik overskuddet til Hallen, og da vi holdt 20-års jubilæumskoncert gik overskuddet til Spejderne. Her til vores 25-års jubilæumskoncert giver vi overskuddet til Sdr.Omme IF – for de har som mange andre foreninger kunnet mærke eftervirkningerne fra Corona nedlukning og dermed faldende medlemstal slutter orkestermedlemmerne interviewet med Netavisen Grindsteds redaktør.