På lørdag kan du købe den lokale “Jul i Grindsted Julekalender” til årets sidste kræmmermarked på Torvet

Foto: Privatfoto

Selvom der er energikrise og krig i Ukraine, så mener Jeyarajah Rasiah (Ratch) ikke at Putin skal bestemme om julelyset bliver tændt i Grindsted i år, for det gør det.   Der kommer lys i juletræerne på Torvet og Trehøjevej, og i guirlanderne over gaderne i byen. Det bliver dog alligevel ikke helt som det plejer fortæller Ratch, for det bliver i en mere begrænset tidsrum, for lyset vil være tændt lidt om morgenen og fra kl. 17 til 21 som det ser ud nu. Der kommer dog ikke lys i de små træer rundt i byen som der plejer fortæller Ib Møller Nielsen og Flemming Elbæk samstemmende.

Flemming Elbæk fortæller at årets juletræ som sædvanligt kommer fra Lindknud. Det er Brians Renovation der sørger for at få den transporteret ind og stillet op på torvet. 

Ib Møller Nielsen er netop blevet færdig med at tælle de 1500 kalendere op, og lagt i bunker. Salget af den meget populære kalender starter på lørdag, hvor Grindsted Handel holder årets sidste kræmmermarked fra kl. 10 til 13.  Sidste år solgte vi omkring 500 kalendere, hvilket vi var ret godt tilfredse med. Vejret har også en del indflydelse over hvor mange vi får solgt til kræmmermarkedet, prisen er som den plejer 1 stk til 40,- kr. og tre for 100,- kr. Man kan også købe kalenderne til årets Julemesse i MAGION den 5. og 6. november fortæller Ratch der er kalender ansvarlig.

Som sædvanligt er der 23 gavekort på en værdi af 500,- kr. til byens butikker, mens gavekortet den 24. december er på 2500,- kr. til Kvickly i Grindsted.

 

Ratch håber på at man igen i år får udsolgt af den lokale kalender, borgerne er rigtig gode til at bakke op om julekalenderprojektet.

Det er Jydepotten der præger kalenderen, den store jydepotte i midten af kalenderen er et billede Anette Svejstrup har taget, mens de 4 andre er nogen Ratch har taget med sin Iphone. Det er Hans Kristian Pedersen fra CreaZone i Hejnsvig der har lavet layoutet på julekalenderen.

Du kan se vindernumrene i Ugeavisen Grindsted.

Anni Guldager fortæller at man fra Jul i Grindsted udvalget gerne vil opfordre dagplejere, børnehaver og børnefamilier til at hænge børnenes hjemmelavede julepynt på juletræet på Torvet i Grindsted – det vil være så hyggeligt.

Fra venstre: Jeyarajah Rasiah (Ratch), Ib Møller Nielsen, Anni Guldager og Flemming Elbæk – Foto: René Lind Gammelmark