Ældre Sagen Grindsted lokalafdeling havde frivilligudflugt til Christiansfeld

Foto: Privatfoto

Det er en tradition at Ældre Sagens lokalafdeling i Grindsted inviterer alle sine frivillige med ledsager på en udflugt. i år var ingen undtagelse.

I 2019 gik turen til Vadehavscentret, i 2020 var turen aflyst pga. Corona, og i 2021 gik turen til Tirpitz.

Godt og vel 50 personer havde taget imod tilbuddet og onsdag den 28. september tog de så afsted til Christiansfeld, hvor de fik en guidet rundtur i Unesco’s verdensarv.

Tre guider mødte deltagerne på Genforeningspladsen – og tog hver sin gruppe med rundt i den meget spændende og velholdt eby.

En hel usædvanlig personlig indsats af de tre guider gjorde turen til noget helt specielt, lige fra vi kom ind i byen, til vi efter besøg i kirken beså den meget gamle og uberørte kirkegård, hvor der fortsat er en skarp adskillelse mellem mænd og kvinders placering fortæller Troels Gydum. Også historien om den allerførste grav med en lille dreng blev der tid til at fortælle om.

Derefter gik turen til Skamlingsbanken hvor deltagerne indtog en uhyre lækker “frokost-tallerken” der blev rundet af med en jordbær trifli med creme og flødeskum.

Vejret tillod udendørs eftermiddagskaffe, som chaufføren fra Ansager Turist trakterede deltagerne med på den gamle Troldhedebanes arealer/shelterområde.

Det var en spændende, lærerig og ikke mindst hyggelig dag.

Formanden Troels Gydum annoncerede afslutningsvis, at Ældre Sagen den 24. oktober inviterer alle frivillige med ledsager til anden halvdel af frivilligfejringen med et traktement på Mødestedet, hvor der vil været et oplæg fra Politiet om blandt andet sikkerheden i vores færden på Internettet – og årsnåle samt blomster til de frivillige, der har et “lille jubilæum”.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse