Månedens bøger på Billund Kommunes Biblioteker

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme – Det der skiller os af Brit Bennett

PR-Foto

Denne roman starter i 1950’erne i en lille flække i Louisiana, hvor race er en meget vigtig del af samfundets dagsorden. Igennem generationer har der blandt de sorte, været prestige i at gifte sig med en med en lysere hudtone, så man derved får lysere børn. Dette er også tilfældet for de enæggede tvillinger Desiree og Stella, som på trods af at de er sorte, har en ganske lys hudtone. En dag stiller Stella sig i en kø kun for hvide, og hun opdager at hun bliver accepteret som hvid, hvis hun bare opfører sig som en. Efter det ser hun sig ikke tilbage, og hun rejser fra søsteren og det liv de havde sammen. Stella klipper alle tråde og får sig et liv som hvid i et rigt kvarter i Californien.

Romanen er en slægtsroman, der også følger tvillingernes forældre og børn. Romanen dykker ned i kontrasten, ved at være hvid og rig i Californien og sort og fattig i Louisiana og de meget forskellige livsvilkår, som de to søstre kan tilbyde deres børn.   

For læsere af brede familieromaner.

 

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse – Pigen i labyrinten af Guillaume Musso

PR-Foto

Dette er en forrygende spændingsroman af franske Guillaume Musso. Den handler om forfatteren Flora Conway, der mister sin lille datter under en gemmeleg i deres lejlighed. Den handler også om den aldrende forfatter, Romain Ozorski, som har mistet skrivelysten og mest går og sygner hen.

Pigen i labyrinten er både titlen på bogen og titlen på bøger, som de to forfattere i romanen har skrevet. Flora Conways roman handler om Romain Ozorski, og Romain Ozorskis roman handler om Flora Conway.

Hele plottet med en historie i en historie er gennemført velskrevet, og bogen er så spændende, at den nærmest er umulig at lægge fra sig, når man er i gang.

Pigen i labyrinten leger med fiktion og virkelighed, og som læser sidder man og kæmper med forståelsen af, hvad der er op og ned i den medrivende historie.