Sarah fra Billund skal holde styr på næsehornet Otto på scenen i Herning

Sarah Emilie Højmark - Foto: René Lind Gammelmark

Børn i alle aldre kender og elsker Ole Lund Kirkegaards klassiker ’Otto er et næsehorn’, som i år kan fejre 50-års jubilæum.

Når den i skolernes efterårsferie opføres som festlig familiemusical i MCH Herning Kongrescenter, bliver det med billundsk islæt.

I rollen som Toppers mor, som savner sin mand, der sejler på de syv verdenshave, finder man nemlig den velsyngende Sarah Emilie Højmark fra Billund. Det er hendes første medvirken i en MCH-musical, men hun har tidligere optrådt i musicalen ’Rent’ hos Musicalgruppen Bredgade i Randers og har desuden sunget duet med norske Sissel Kyrkjebø. Til daglig arbejder hun som eventkoordinator ved Skydebaneforeningen Danmark. Og nu skal hun altså prøve at holde styr på et næsehorn, som hendes søn og dennes ven pludselig har fremtryllet i deres lille lejlighed.

Festlig familieforestilling for hele familien
Den finurlige fortælling om en blyantstegning, der forvandles til et levende næsehorn, og de to venner Topper og Viggo, der under megen postyr forsøger at gemme og passe et tonstungt savannedyr i en lejlighed på 2. sal, bliver i MCH Musicals helt nye version tilført 12 nyskrevne, tempofyldte sange og masser af dans, men det klassiske og elskede titelnummer ’Otto er et næsehorn’ er naturligvis også med.

Bag den nye musik står MCH’s projektleder og kapelmester, Rasmus Steenberg, som glæder sig til endnu en sprudlende familiemusical, spillet af dygtige skuespillere fra hele landet:

– Vi glæder os til at kaste os over endnu en klassiker – og Ole Lund Kirkegaards plads i dansk børnekultur er indiskutabel, siger Rasmus Steenberg og tilføjer, hvis nogen skulle være i tvivl:

– Og vi har tjekket efter: Scenegulvet i Teatersalen kan godt bære vægten af et næsehorn.

’Otto er et næsehorn’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 15.-20. oktober 2022. Læs mere om forestillingen på mch.dk skriver MCH i en pressemeddelelse.