Lokale kandidater anbefaler hinanden

Kris Jensen Skriver og Anni Matthiesen - Foto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Hvis man tilhører rød blok, så anbefaler Venstres folketingskandidat Anni Matthiesen, at man sætter sit kryds ved Kris Jensen Skriver fra Socialdemokratiet. Og omvendt mener Kris Jensen Skriver at hvis man har tænkt sig at stemme blåt, at man så sætter krydset ud for Anni Matthiesens navn.
Det fastslog de to kandidater da de i dag forsøgte at dele valgmateriale ud omkring Torvet i Grindsted torsdag formiddag. For det er helt afgørende at vi har nogle repræsentanter fra vores område til at sidde med ved bordet, når det gælder landspolitik.
Tidligere har Troels Ravn (S) og Anni Matthiesen (V) med egne ord haft et fortrinlig samarbejde på tværs af partiskel når målet var at sikre bedre forhold for sydjyderne. Og det håber Anni Matthiesen kan fortsætte når nu Kris Jensen Skriver fra Grindsted – forhåbentlig, som hun siger – vælges ind på Troels Ravns plads.
Den garvede folketingspolitiker lægger ikke skjul på at så længe man er fra samme lokalområde, kan man hjælpe hinanden med at få stemt vigtige emner igennem – også selvom den ene sidder i opposition og den anden i regering.
– Hvis jeg har en mærkesag, som jeg ikke kan finde flertal for i mit eget parti, så kan jeg henvende mig til Kris, eksempelvis og fodre ham med oplysninger, så han måske kan få mere held med det pågældende emne i sit parti, siger Anni Matthiesen.
Så for de to kandidater er der ingen tvivl: det er lige meget om du stemmer rødt eller blåt – bare du stemmer lokalt!