Støtte til Headspace skal hjælpe unges mentale trivsel

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Antallet af unge, som søger rådgivning og vejledning, er stigende. Derfor sætter Billund Kommune 610.000 kroner af til at skabe bedre forhold for unge, som har det svært. Pengene går konkret til at støtte Headspace i Grindsted.

 

Et stigende antal unge oplever mistrivsel og efterspørger hjælp. Derfor sætter Billund Kommune 610.000 kroner af årligt til at hjælpe unge, der har det svært.

Nogle unge foretrækker at bruge tilbud og finde hjælp uden for de kommunale tilbud, og derfor bliver pengene givet konkret til organisationen Headspace.

Headspace er i forvejen til stede i Grindsted, hvor organisationen siden september 2015 har hjulpet sårbare børn og unge i Billund Kommune til bedre mental trivsel.

”Der er desværre en stigende mental mistrivsel blandt unge i Danmark. Den triste udvikling mærker vi også i Billund Kommune, og det skal vi handle på. Her spiller Headspace en vigtig rolle som et tidligt, forebyggende tilbud,” siger formanden for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune, Robert Terkelsen i en pressemeddelelse.

Tilbud på de unges præmisser

Billund Kommune har tidligere støttet Headspace økonomisk – i de senere år dog kun ved at stille lokaler til rådighed. Nu genoptager kommunen den økonomiske støtte, så der fortsat kan være et tilbud i kommunen målrettet de unge og på de unges præmisser.

”Headspace har i en årrække bevist, at de gør et godt stykke arbejde, og fra de unges side er der også stor tilfredshed med tilbuddet. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sikrer Headspace i Grindsted i de kommende år,” forklarer udvalgsformand Robert Terkelsen.

Headspace er et gratis og anonymt tilbud for børn og unge i alderen 12-25 år. Tilbuddene omfatter blandt andet skilsmissegrupper, pigegrupper, netværksgrupper, konfirmandbesøg, eksamensgrupper og spis-sammen-aftener.

Støtten til Headspace er en del af budgetforliget for 2023-2026 i Billund Kommune. Man kan læse mere om budgetforliget på kommunens hjemmeside, billund.dk/budgetforlig2023